Китайські інфвестори подали до суду на Україну

06.12.2020 18:11   -

Китайські інвестори ПАТ “Мотор Cіч” направили звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна, – повідомляє ЕП.

5 грудня 2020 р китайські інвестори ПАТ «Мотор Cіч» направили українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна, відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом КНР про заохочення і взаємний захист інвестицій“, – сказано на сайті компанії DCH.

Раніше дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group Skyrizon і DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського подали оновлену спільну заявку в Антимонопольний комітет на покупку стратегічного підприємства “Мотор Січ”, втім український уряд виступив проти такої угоди, вважаючи за необхідне зберегти підприємтсво з виготовлення авіаційних двигунів у державній власності.

Проти продажу “Мотор Січі” китайцям виступають і США, що відверто звинувачують Китай у крадіжці інформації і побоюються потрапляння українських технологій авіабудування до свого противника. США як раз перешкоджають придбанню китацями технологій виготовлення важких авіаційних двигунів, – а саме через українське підприємтсво Китай планує вирішити проблему швидше, що в майбутньому сприятиме нарощуванню військових потужностей КНР.

Хто контролюватиме "Мотор Січ": подано нову заяву в Антимонопольний комітет  України | Defense Express