Кінець перемир’я: на Донбасі втрати серед українських військових

07.09.2020 07:17   -

У неділю, 6 вересня, в зоні проведення ООС в результаті обстрілу російсько-терористичних військ загинув український воїн. У відповідь на підступну акцію, українські підрозділи теж відкрили вогонь на ураження.

6 вересня, збройні формування Російської Федерації вдруге порушили повний і всеосяжний режим припинення вогню. Противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, неподалік Причепилівки, що на Луганщині.На жаль, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення не сумісне з життям“, – сказано в повідомленні Штабу ООС.

Окрім того, один військовослужбовець отримав поранення через обстріл наших позицій з автоматичного гранатомету.

Так, поблизу населеного пункту Красногорівка ворог відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши при цьому три черги ВОГ-17. У результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України, який усував наслідки пожежі на позиції підрозділу Об’єднаних сил“, – повідомили в Штабі.

Але це ще не все – у цю ж неділю двоє наших захисників підірвалися на невстановленому вибуховому пристрої під час гасіння пожежі на Луганщині. Обидва воїни загинули.

… двоє українських захисників, обходячи осередок вогню в «сірій зоні», підірвались на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника. Як повідомлялося раніше, бійці були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття сім’ям загиблих воїнів“, – сказано в повідомленні.

Окрім того, на ворожому вибуховому пристрої підірвалася автомобільна розливна станція АРС-14. Внаслідок підриву двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення різного ступеня важкості.