Деякі райони визначилися з територіальним устроєм для проведення децентралізації

19.05.2015 12:25   -
Автор:

На Дніпропетровщині розпочалося громадське обговорення перспективного плану створення в районах області самодостатніх громад, який реалізовуватиметься в рамках децентралізації. Васильківський, Синельниківський, Солонянський та Петропавлівський райони вже внесли свої пропозиції щодо реформи місцевого самоврядування. Обговорення в інших районах триватиме до 27 травня, після чого відповідний документ з пропозиціями від громад, затверджений на найближчій сесії обласної ради, буде направлено до Києва.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
У Синельниківському районі запропоновано створити 4 громади із центрами в смт. Іларіонове (територія Іларіонівської селищної ради та Мар’ївської сільської ради), смт. Роздори (Роздорська селищна рада, Старовишневецька та Писарівська сільські ради), с. Великомихайлівка (Великомихайлівська, Миролюбівська і Шевченківська сільські ради) та м.Синельникове ( до складу якої увійдуть інші селищні, сільські ради). На думку місцевої громади, таке рішення буде більш раціональним, ніж запропоноване у перспективному плані утворення однієї Синельниківської міської ради. Воно дозволить 71 тисячі населення району отримувати якісні та доступні адміністративні послуги.
Читайте також: Объединение громад: кто от этого выиграет, а кто – проиграет
У Солонянському, Васильнівському та Петропавлівському районах громади підтримали пропозиції, надані в перспективному плані. Так, у Солонянському районі планується утворити 5 територіальних громад, а у Васильківському та Петропавлівському районах створити по одній територіальній громаді.
Свої пропозиції надала громадськість Нікопольского району – люди виступили за збереження меж району заміст утворення двох самодостатніх громад.
Нагадаємо, що у рамках процесу децентралізації в області буде утворено 51 самодостатню громаду.