Кібермонстр із Дніпра став переможцем всеукраїнського конкурсу

21.03.2019 17:00   -
Автор:

19 березня було оголошено переможців конкурсу, який проводився у рамках онлайн-уроку з кібербезпеки. Один із чотирьох – дніпрянин Олег Северін, який навчається у КЗО “Середня загальноосвітня школа № 128” ДМР.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу Департаменту кіберполіції.
Так, ще 5 лютого тисячі школярів та студентів з усієї країни долучилися до онлайн-уроку з кібербезпеки, який провели представники Програми мережних академій Cisco за участі спеціалістів з Департаменту кіберполіції та ERC Distribution.
Зазначається що у прослуховуванні онлайн-уроку з кібербезпеки взяло участь близько трьох тисяч навчальних закладів та майже 35 тисяч слухачів.
Окрім прослуховування, користувачі мали можливість протестувати свої знання та взяти участь у конкурсі. Для того, аби позмагатися за першість, достатньо було зареєструватися та задати цікаві питання лекторам програми.
Так, експерти обрали чотирьох переможців з найцікавішими питаннями. Ними стали – Артем Антонов (Миколаївська загальноосвітня школа № 49), Анастасія Трояненко (ДВНЗ “Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу”), Олег Северін (КЗО “Середня загальноосвітня школа № 128” Дніпропетровської міської ради), Дар’я Боярчук (Одеська загальноосвітня школа №80).
Також зазначається, що подібне онлайн-заняття проводиться за участі представників Департаменту кіберполіції вже другий рік поспіль.
Минулого року кількість зареєстрованих учасників уроку сягала 18 тисяч.
Така практика дала позитивні відгуки від учнів та адміністрації навчальних закладів, адже лектори-практики обговорювали достатньо цікавих питань, які стануть у нагоді для кожного аби захистити себе у цифровому просторі.