Карантин послабили, втім обмеження діють: у Дніпрі нагадали про карантинні заходи щодо користування міським транспортом

20.05.2021 13:01   -

У департаменті транспорту та інфраструктури Дніпра нагадали, що попри послаблення карантинних обмежень через зменшення кількості нових випадків карантину, під час роботи міського транспорту зберігаються певні правила задля стримування пандемії коронавірусу.

1) Забороняється перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування авто- та електротранспорту (у тому числі метрополітену) без засобів індивідуального захисту (масок або респіраторів).

2) Забороняється перевезення пасажирів у кількості більше ніж кількість місць для сидіння, що передбачена реєстраційними документами на транспортний засіб.

Також міські чиновники нагадали, що за дотриманням правил будуть стежити спеціальні рейдові групи, що мають право висадити пасажира з транспорту за необхідності.

Знижка у розмірі 100% у електротранспорті і метрополітені та 25% у автобусах за учнівським квитком діє цілодобово та у будь-який день тижня. Також нагадуємо, що в місті діють рейдові групи по контролю за виконанням карантинних заходів з залученням працівників Національної поліції України. У разі виявлення порушення пасажиром карантинних обмежень, для усунення правопорушення та складання адміністративного матеріалу, представники такої групи мають право вимагати від пасажира покинути транспортний засіб“, – відзначили у прес-службі департаменту.