Капіталізація українського Grammarly зросла до $13 млрд

18.11.2021 11:38   -

Оцінка ринкової вартості української компанії Grammarly сягнула $13 млрд після залучення фінансування у розмірі $200 млн, – повідомляє Reuters.

У 2019 році компанію оцінили більш ніж у $1 млрд. Раунд цього року — найбільший в історії Grammarly. У ньому брали участь інвестиційні компанії Baillie Gifford та BlackRock Inc. Раніше компанія залучила $110 млн у 2017 році та $90 млн у 2019 році

Продукт Grammarly — це програми на основі штучного інтелекту, які покращують якість тексту, перевіряють орфографію, граматику та контекст. Офіси компанії розташовані у Києві, Сан-Франциско та Ванкувері. Стартап було засновано у 2009 році киянами Максимом Литвином, Олексієм Шевченком та Дмитром Лідером. Спочатку вони мали намір створити сервіс для перевірки робіт студентів.

Зараз продуктами Grammarly користуються близько 30 млн осіб.

Нещодавно компанія уклала партнерство із Samsung Electronics, за умовами якого розробки Grammarly інтегрують з клавіатурою смартфона південнокорейської компанії. Це дозволить клієнтам Samsung використовувати інструменти Grammarly без встановлення застосунку.