Ірак починає повертати мігрантів з Білорусі – фото з аеропорту Мінська

18.11.2021 11:31   -

Ірак починає повертати з Білорусі своїх громадян, яких режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка намагався перекинути до Польщі, – повідомляє іракський канал Al Sumaria.

У Міністерстві транспорту Іраку повідомили, що один із літаків вилетів з Багдаду до Мінська, щоб евакуювати іракських мігрантів, які застрягли на білорусько-польському кордоні. Перевозити людей будуть на широкофюзеляжних Boeing-747. Канал також опублікував фото з мігрантами з аеропорту столиці Білорусі.

Представник міністерства закордонних справ Іраку Ахмед аль-Саххаф повідомив, що бажання повернутися на батьківщину на евакуаційному рейсі виявили близько 430 громадян. Крім того, консули займаються реєстрацією ще близько 50 охочих.

З початку літа режим Лукашенка доставляє нелегальних мігрантів з Близького Сходу до кордонів Литви, Латвії та Польщі. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак назвав міграційну кризу “брудною грою Лукашенка та Кремля”.

8 листопада режим Лукашенка перекинув велику групу мігрантів до кордонів Польщі, де польські прикордонники не дають їм потрапити до країни. Прем’єр Польщі Матеуш Моравецький попередив, що мігранти можуть піти через Україну.

За словами нардепки Слуги народу Мар’яни Безуглої, потоки можуть ринути з 20 листопада. МВС посилює кордон технікою, військовими та безпілотниками.

В.о. канцлерки Німеччини Ангела Меркель двічі за останні два дні телефонувала Лукашенку. Зокрема, вона наголосила на необхідності у співпраці з Єврокомісією забезпечити можливість для повернення мігрантів.

Ірак починає повертати мігрантів з Білорусі – фото з аеропорту Мінська