Кабмін змінив механізм розрахунку середньої зарплати. Тепер він буде враховувати премії та інші стимулюючі виплати, в тому числі за місяць

02.09.2021 12:11   -

Кабінет Міністрів вніс зміни до механізму розрахунку середньої зарплати, який тепер враховуватиме премії та інші стимулювальні виплати за місяць. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні, – повідомляє  «Інтерфакс-Україна».

Згідно з пояснювальною запискою, передбачається новий порядок обліку премій, зокрема за місяць, та інших стимулювальних виплат за певний період під час розрахунку середньої зарплати.

Попередня редакція постанови, затверджена дев’ятого грудня 2020 року, передбачала механізм обліку премій та інших виплат за два місяці або більш тривалий період. Водночас Мінекономіки отримало безліч звернень від середнього і великого бізнесу щодо складності розрахунку середньої зарплати за таким принципом.

Крім того, пропонується забезпечити механізм перерахунку середнього заробітку співробітникам, яким із 12 грудня 2020 року, згідно з попередньою редакцією документа, було нараховано середню зарплату без урахування премій і виплат

Нагадаємо: реальна зарплата українців у липні зросла на 0,1%. Найбільшу зарплату отримували працівники сфери інформації та телекомунікацій.