“Юридично – це називається узурпація влади”, – Андрій Богдан про наміри Зеленського

04.11.2020 15:36   -

Колишній голова президентської адміністрації Андрій Богдан у великому інтерв’ю журналістам видання Українська правда розказав про своє ставлення до діяльності президента Зеленського та його команди, а також прокоментував нинішню ситуацію із протистоянням президента і Конституційного Суду України.

За словами Богдана, ситуація із різкою та рішучою реакцією Зеленського на рішення КСУ від 27 жовтня є штучною і демонстративною, адже про підготовку до розгляду цього питання було відомо давно, як і про можливе рішення щодо скасування деяких положень антикорупційного законодавства. Більше того, штучно розіграна ситуація не випадково здобула розголосу на другий день після місцевих виборів – скоріше за все, була домовленість між Зеленським і його оточенням про те, що до виборів КСУ не виноситиме вердикту. А якщо Зеленський про це знав, то чрму нічого не зробив до того і звідкіля така реакція тепер?

“Чому на другий день після місцевих виборів? Значить, була якась взаємодія, було побажання, щоб це рішення не могло вплинути на вибори. Така велика кількість людей, яка задіяна при підготовці рішення, при його обговоренні, при виготовленні проєкту – ну це не шило в мішку. У набат стукали всі антикорупційні активісти“, – сказав Богдан. 

Більше того, Андрій Богдан вважає, що внесений у парламент Зеленським законопроєкт щодо припинення повноважень Конституційного Суду загрожує Володимиру Олександровичу великими проблемами – адже навіть зараз можна говорити про підготовку до узурпації влади і з правової точки зору порушувати справу проти президента. За умов прийняття законопроєкту в Раді, наслідки для Зе та його оточення можуть бути дуже серйозними, але в команді президента цього чомусь не розуміють.

Дивіться, цей закон, який вніс президент, він політично правильний, політично я його підтримую. Але юридично – це називається узурпація влади… Це кримінальна стаття, а оскільки цей злочин ще не закінчений, такий закон не прийнятий, то на сьогоднішній день це замах на вчинення правового злочину. Ну це все ж прописано”, – зауважує Андрій Богдан.

Анрій Богдан прямо сказав, що відчуває деяку провину за те, що привів до влади Зеленського і його “команду”, відзначивши своє передчуття щодо недоброго кінця цієї історії: “На сьогоднішній день, напевно, так… Я відчуваю якусь вину, якщо це погано закінчиться. Але я маю якусь надію. Може, в черговий раз повезе якось і закінчиться все якось нормально“.