«Джавеліни» для України: США замовило комплекси для ЗСУ

02.03.2020 10:17   -
Автор:

28 лютого Міністерство оборони США повідомило про укладання низки контрактів у галузі виробництва озброєнь, серед яких і угода на виготовлення «джавелінів» компанією Raytheon/Lockheed Martin Javelin JV з міста Тусона у штаті Аризона, інформує «Радіо Свобода».
Загальна сума контрактів – понад 18 млн доларів, а у списку країн, для яких замовлено озброєння є і Україна. Про деталі замовлення не повідомляється, відомо лише, що це перший контракт із серії запланованих урядом США. Скоріше за все, йдеться про виконання США попередньо укладеного з українським урядом (у жовтні 2019 року) контракту щодо надання Україні оборонних озброєнь. Домовленість передбачала передачу Україні 150 ракет і 10 пускових установок «Джавелін» для них на суму понад 39 мільйонів доларів.
Віцепрем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба зі схваленням прокоментував цю новину у своєму Твітері.
«Під сонцем Аризони невдовзі почне визрівати нова партія «джавелінів» для України. Дякую нашим друзям США за непохитність нашого стратегічного партнерства», – написав Кулеба.