Японці відтепер цілодобово їстимуть не лише «котлету по-київськи», а й борщ з варениками та кримсько-татарськими чебуреками

11.12.2020 17:39   -

Японській мережі цілодобових магазинів Mini Stop, яка вже продає «котлету по-київськи», запропонували організувати продаж й інших українських традиційних страв – борщу, вареників та кримсько-татарських чебуреків.

Кримські чебуреки від Сталіка Ханкішієва — той самий смак

Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський у Фейсбуці.

«Історія з котлетами по-київськи мала своє продовження. До нас завітала делегація компанії Mini-Stop – дистриб’ютора цього продукту з подякою за медійну підтримку, завдяки якій обсяг продаж відчутно зріс.

Однак говорили не про те, що вже зроблено, а про розвиток співпраці. Ми запропонували партнерам організувати продаж в їх мережі (нагадаю, це 1700 магазинів по всій Японії) кримсько-татарських чебуреків, борщу і вареників, а також українського органічного меду, джемів, солодощів», – написав він.

Експерт назвав чотири справді українські страви, і це не борщ чи вареники -  Радіо Максимум

 Нагадаємо, що вже з 4 грудня японська мережа цілодобових магазинів Mini Stop почала продавати українську «котлету по-київськи».

Інформується, що при купівлі українського смаколика японці зможуть прочитати на пакуванні таке:

«Це страва східноєвропейської країни Україна (столиця — Київ). Ця котлета — обсмажене куряче філе, в яке загорнуте вершкове масло”.

Загалом у японській мережі Mini Stop у жовтні налічувалося 1975 магазинів.

 Між іншим, – перша міні-скульптура “котлети по-київські” з’явилася біля ресторану Chicken Kyiv. Котлета «Курячий Київ» – символ Києва. Скульптура виконана з бронзи. Її створив Сергій Галенко.