Якщо московський бізнес допустити в Україну, вони відкриють інформаційний фронт з тилу за наші гроші

27.09.2020 18:40   -

Wildberries, що перекладається як дикі або розбещені ягоди, – це інтернет-магазин в РФ, який запустився в Україні 21 вересня й одразу втрапив у скандал.

Небайдужі українці обурливо гнівалися на нахабство ворожого бізнесу й на лояльність нової влади “слуг народу” щодо неприпустимої поведінки московського бізнесу на території України: тут пропонують недорого купити набір для вишивання хрестиком Путіна, або футболку зі Сталіним, який замордував мільйони українців.

Футболки с Путиным и СССР: российский онлайн-магазин Wildberries запустился  в Украине - Новости экономики Украины - 24 Канал

Фактично Wildberries є аналогом американського Amazon або української Rozetka. Тут можна придбати різноманітні групи товарів – від одягу до побутової техніки.

Окрім Росії та України, компанія працює на ринках ще шести країн: Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Вірменії, Польщі та Словаччини.

Засновницею Wildberries є Тетяна Бокальчук, яку називають найбагатшою жінкою РФ. Російський Forbes оцінює її статки у $1,1 млрд, інформує BBC.

Одразу після того, як стало відомо про вихід Wildberries на український ринок, у соцмережах почала лунати критика на адресу компанії.

Хтось із користувачів обурювався самим фактом роботи в Україні російського проєкту, інші – публікували скріншоти товарів, які можна знайти на українській версії сайту магазину – зокрема, футболки з Володимиром Путіним і забороненою в Україні символікою СРСР.

Украинцы негативно восприняли открытие Wildberries | The Page

“Нарешті! – коментує запуск Wildberries в Україні блогер Антон Ходза. – А то ми не знали, де купити футболку з Путіним. Або набір для вишивання Путіна. Або може хочете футболку Полиция России? А За ВДВ? А герб СРСР?”.

Украинцы негативно восприняли открытие Wildberries | The Page