Як у Дніпрі реалізовуватимуть новий закон щодо паркування транспорту

05.07.2018 14:15   -
Автор:

Наприкінці минулого року Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів». Тож незабаром нові норми діятимуть У Дніпрі.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Департамент і профільне комунальне підприємство прагнуть розвантажити зупинки громадського транспорту, перехрестя – там, де взагалі недозволена зупинка та парковка. А ще – додати нових місць для паркування. Щоб людина могла легко та зручно знайти місце, де залишити автомобіль. Нині є багато питань для обговорення й погодження і з депутатським корпусом, і з громадськістю», – пояснив в. о. директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради Станіслав Робота.
За дотриманням правил паркування стежитиме спеціальна інспекція. Рішення про її заснування у Дніпрі ухвалили минулого місяця. Інспектори зможуть штрафувати порушників, а згодом і власників парковок, які нехтують нормами розміщення авто. Ще одна особливість – фото- та відеофіксація порушень правил паркування. Так, після повідомлення про це представників Національної поліції інспекція зможе ініціювати евакуацію транспортних засобів.
Читайте також: В Днепре планируют конкурс парковщиков и разную оплату за стоянку в разных районах
«Триває моніторинг паркомісць на території центральної частини міста. Розглядаємо можливість збільшення проїзних кишень – машиномісць. Щоб коли закон вступить у силу, у водіїв було більше можливостей. Загалом плануємо збільшити кількість машиномісць приблизно до 5 тис.», – розповів заступник директора КП «Міськавтопарк» Володимир Бацун. Серед проблем із паркуванням – нерегулярна оплата за цю послугу та хаотичне розміщення автівок, які перешкоджають руху громадського транспорту, роботі комунальної техніки та пересуванню пішоходів. Водночас прибрати всі машини з вулиць неможливо. Відтак необхідно шукати компроміс.
«Треба нормально організувати процес – щоб усім у місті було комфортно. Сподіваюся, що чиновники й комунальні підприємства міськради й надалі йтимуть на контакт, як вони роблять це нині. Тоді спільними зусиллями ми досягнемо результату», – переконаний член громадської організації «Рух Вільна доля» Вадим Мирошник.
Читайте також: На Днепропетровщине Порошенко утратил свои позиции, – опрос
Як відомо, новий закон України щодо паркування транспортних засобів запрацює 27 вересня. Він зменшує час безкоштовної парковки – з 15 хвилин до 10-ти. Якщо ж водій не здійснить оплату, йому може загрожувати штраф у двадцятикратному розмірі від вартості однієї години паркування. За неправомірне розміщення автівок на пільгових місцях доведеться сплачувати вже тридцятикратне стягнення. Щодо «євроблях», то у випадку фіксації порушень правил або безоплатного паркування таких авто інспектори звертатимуться до Нацполіції та Міграційної служби. Далі виявлятимуть людину, котра завезла автомобіль. Якщо порушник не сплатить штраф і не звернеться до інспекції протягом 20 днів, тоді людині, котра ввезла на територію країни автомобіль, буде заборонено в’їзд до погашення заборгованості.