Як Дніпру вдалося добитися​ ​значного прогресу в рейтингу прозорості влади

05.06.2018 17:00   -
Автор:

Стрімкий ривок, який здійснила міська рада Дніпра у рейтингу прозорості 100 найбільших міст України, – це результат наполегливої роботи команди муніципалітету зі створення цифрового міста, заявила в. о. заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило, коментуючи результати дослідження міжнародної антикорупційної організації Transparency International.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Згідно з ним, Дніпро у порівнянні з минулим роком за рівнем відкритості влади покращив свої позиції на 46 пунктів і посів 20 місце.
«Цілий рік ми збирали інформацію від комунальних підприємств, управлінь та департаментів, переводили її в онлайн, створювали нові електронні послуги, робили доступнішими сервіси для містян. Ривок Дніпра – найкращий серед усіх обласних центрів. Підвищення рейтингу на 46 позицій свідчить про те, що у нас відбулися зміни на краще в усіх сферах відповідальності міської влади. Це безперечне досягнення Бориса Філатова і його команди», – зазначила Яніка Мерило.
Так, за словами представниці мерії, Дніпро нині є одним із лідерів в Україні за рівнем розвитку електронного урядування. Місто запровадило найбільшу кількість електронних послуг, зокрема, онлайн-черги до лікаря.
Також у Дніпрі працює два ЦНАПи, створено портал відкритих даних, завдяки якому місто вийшло у лідери за доступністю інформації, сайт «Простір самоврядування», що сприяє діяльності ОСББ. Також у Дніпрі запустили єдиний контакт-центр з комунальних питань, який допоможе оперативно вирішувати проблеми містян і контролювати якість роботи комунальних служб.
«У Дніпрі можна записати дитину у позашкільний навчальний заклад через Інтернет, отримати різні соціальні послуги, скористатися електронною чергою, одержати інформацію про ОСББ в електронному вигляді. Проте ми дуже добре розуміємо, у яких напрямках ще потрібно працювати», – сказала в. о. заступника мера Дніпра.
Вона також додала, що для міста дуже важливо показати такі добрі результати у цьому рейтингу, адже Transparency International є однією з найбільш впливових організацій у світі, що займаються розвитком демократії.
Нагадаємо, у 2017 році Freedom Hоuse та Інститут масової інформації відзначили мерію Дніпра як раду, що є дружньою до медіа.