Ізраїль ухвалив рішення про розширення підтримки українській армії

04.05.2022 10:13   -

Офіційні особи заявили, що в Ізраїлі схиляються до відправки Україні обладнання «оборонного призначення» та гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Haaretz із посиланням на власні джерела.

Хоча збільшення допомоги стане «істотним кроком уперед» у порівнянні з тим рівнем участі у протидії агресії Московії, який влада Ізраїлю допускала раніше, видання вважає, що допомога залишається багато в чому «символічною».

За даними газети, під час обговорення цього питання більшість офіційних осіб висловилися за збільшення Ізраїлем обсягу військових і цивільних постачань Україні.

Представник Ізраїлю, нагадує видання, взяв участь у саміті в Німеччині на базі Рамштайн, що може бути ознакою можливої зміни позиції країни, яка досі намагалася зберегти зв’язки з Московією.

Найближчими днями очікується додаткове обговорення, під час якого мають розглянути перелік речей, які можна відправити в Україну. Офіційні особи заявили, що між шоломами для солдатів й ізраїльською протиракетною системою «Залізний купол» є багато предметів, які можна відправити.

Як пише Haaretz, серед відповідних посадових осіб є консенсус щодо того, що принаймні на даному етапі українській армії не будуть надавати системи ППО, передове озброєння і системи нападу.

Видання вказує, що, попри те, що це істотний крок, підтримка матиме більш декларативний характер і не включатиме суттєвих обсягів поставок, частково тому, що США та країни Європи вже забезпечують Україну.

Міністерство закордонних справ Московії заявило, що Ізраїль підтримує те, що він назвав «неонацистським режимом» у Києві. Як очікується, це призведе до ескалації напруженості між двома країнами.