Італія першою в Європі зобов’язує всіх працівників вакцинуватися проти COVID-19

18.09.2021 11:56   -

Уряд Італії ухвалив одні з найсуворіших у ЄС карантинних заходів. Там зобов’язали всіх працівників у країні мати COVID-сертифікати, – повідомляє Reuters.

Нові правила наберуть чинності з 15 жовтня. Правила стосуватимуться працівників як державних установ, так і приватних. Працівники, які вийдуть на роботу без COVID-сертифікати, будуть змушені платити штрафи.

Згідно з рішенням уряду, ті, хто не матимуть COVID-сертифіката протягом п’яти днів, будуть відсторонені від роботи без збереження зарплати. Але звільняти таких людей буде заборонено. Працівники, які вийдуть на роботу без COVID-паспорта, будуть змушені платити штраф від 600 до 1 500 євро. Також COVID-сертифікат залишається обов’язковим для походів до музеїв, спортзалів, кінотеатрів, театрів, ресторанів та ТРЦ.

Таким чином, Італія стане першою європейською країною, в якій неможливо буде потрапити до офісу та на будь-яке інше робоче місце без дійсного «зеленого квитка».

З цього питання в Італії були важкі дискусії за участі голів профспілок, які тривали упродовж кількох тижнів, однак прем’єр-міністр Маріо Драгі пішов на прийняття суперечливого рішення.

Національний інститут охорони здоров’я Італії оприлюднив дані смертності від коронавірусу за останні пів року. 99% померлих були невакциновані. Загалом за період з лютого до 21 липня в Італії зафіксували 35 776 смертей від коронавірусу. Серед них лише 423 людини отримали обидві дози вакцини, або ж одну дозу вакцини Johnson & Johnson (1,2% від загальної кількості смертей).