“Існує велика різниця між свободою слова та відвертою антиукраїнською риторикою”, – голова СБУ Баканов

04.02.2021 09:01   -

Голова Служби безпеки України Іван Баканов прокоментував запровадження санкцій щодо відомих українських телеканалів ZIK, NewsOne та 112, що відомі своєю проросійською позицією. Коментарі Баканова оприлюднені на офіційній сторінці СБУ у Фейсбук.

За словами Баканова, потрібно чітко відрізняти поняття свободи слова і відверту антиукраїнську риторику, що спрямована на руйнування державності. Свобода слова передбачає використання прав у рамках законів, тоді як діяльність проросійських телеканалів неодноразово суперечила українському законодавству.

Існує велика різниця між свободою слова та відвертою антиукраїнською риторикою. Свобода слова закінчується там, де з’являються ознаки посягання на територіальну цілісність та суверенітет України”, – заявив Іван Баканов.

Голова СБУ підкреслив, що СБУ має численні докази протиправної діяльності телеканалів ZIK, NewsOne та 112, що не приховують своєї проросійської позиції і сприяють послабленню української влади. Тож, Баканов цілком погоджується із запровадженими санкціями.

Запровадження санкцій – іще один важливий та послідовний крок для цього. Тож, враховуючи дані, якими володіє Служба безпеки, а також численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення, зафіксовані Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення, СБУ надала обґрунтовані рекомендації РНБО прийняти відповідне рішення”, – наголосив Іван Баканов.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Зеленський підписав указ № 43/2021, вівши у дію рекомендовані РНБО санкції щодо ряду фізичних і юридичних осіб в Україні. Під санкції, визначені рішенням РНБО потрапили фізичні і юридичні особи – вони будуть застосовані до громадянина України Тараса Козака, юридичних осіб «Товариство з обмеженою відповідальністю «АРІАДНА ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИЙ ФОРМАТ ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «ТВ ВИБІР», «Товариство з обмеженою відповідальністю «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «112-ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕР ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «ПАРТНЕР ТВ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИНИ 24 ГОДИНИ», «Товариство з обмеженою відповідальністю «Нові комунікації».

Представники проросійських політичних сил, що фактично володіють згаданими вище інформаційними ресурсами, бурхливо відреагували на санкції, назвавши їх утисками свободи слова та навіть “фашизмом” – в унісон російській пропаганді про українську “хунту”.

Результат пошуку зображень за запитом баканов санкції