Негаразди переслідують Іран з початку року

12.01.2020 08:31   -
Автор:

Іранський генерал Сулеймані був убитий 3 січня в Іраку в результаті ракетного удару США.
Він був впливовим і популярним в Ірані діячем і фаховим військовим, тож його смерть була сприйнята в самому Ірані досить трагічно.
Під час самої похоронної процесії за убитим іранським генералом Сулеймані 7 січня через велику кількість людей виникла тиснява. За інформацією іранських ЗМІ, загинуло 50 людей, повідомляє ВВС. У зв’язку із трагедією, поховання Сулеймані було перенесено.
Картинки по запросу похорони сулеймані
Вранці 8 січня іранські сили ППО збили український авіалайнер, в результаті чого всі пасажири і екіпаж загинули – 176 осіб. Невдовзі, 11 січня, Іран офіційно визнав свою причетність до авіакатастрофи.
Проте, вже увечері 11 січня в Тегерані почалися масові протести, викликані тим, що іранська влада 3 дні відкидала свою причетність до катастрофи. Окрім того, нагадаємо, що в результаті падіння літака МАУ загинуло 82 громадянина Ірану – переважно студенти і науковці.
Картинки по запросу протести в Ірані
Мітингувальники вступили у сутички з поліцією і вимагали відставки перших посадовців країни, висловлювали недовіру збройним силам:
– Якщо український літак був уражений однією ракетою, то довіра громадськості була вражена тисячами ракет. Людську помилку можна зрозуміти, але нечесність з людьми ніколи, – заявив іранський журналіст агенції Asriran Джафар Мохаммаді.
Очевидно, що неприємності для Ірана на цьому не скінчаться, адже попереду ще матеріальна і моральна відповідальність за катастрофу українського авіалайнера, міжнародні санкції та великі проблеми в стосунках із США.
Днепр. Главное