Ветерани не задоволені діяльністю Ради ветеранів і волонтерів при ДніпрОДА

11.01.2020 19:13   -
Автор:

Ветерани не задоволені діяльністю Ради ветеранів і волонтерів при ДніпрОДА.
В листопаді 2019 року було широко анонсовано створення Ради ветеранів і волонтерів при Дніпропетровській обласній державній адміністрації. Така подія співпала із призначенням нового голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка.

Ці дві події співпали не випадково, адже в той час активно відбувалися акції протесту «Ні капітуляції» як реакція на мирний план врегулювання, запропонований Президентом України, в основі якого значилась сумнозвісна «Формула Штайнмайєра».
Відтак, уже тоді були підозри, що Рада ветеранів і волонтерів створюється не для того, щоб дати ветеранам доступ до прийняття рішень, а для зняття напруги в стосунках між владою і ветеранами.
Наразі, в мережі Фейсбук відкрито висловлють своє незадоволення діяльністю Ради і навіть вимагають відставки певних членів Ради.
Так, на сторінці Ради ветеранів і волонтерів при ДніпрОДА у Фейсбук один із користувачів зауважує:
– Только что был на странице Дмитрия Кошки. Он, оказывается, за вчерашний день сделал ПЯТЬ публикаций в своей личной хронике. Дмитрий, у тебя что – руки отсохнут ответить на вопросы по Раде, в которой тебя избрали заместителем председателя? Я бы понял, если бы человек сейчас работал “в поте лица” ну хоть над чем-то. Но ты же сидиш и строчиш в своей личной ленте!!!! – написав Yuri Suprun.
Користувач докоряє адміністраторам групи і керівному органу Ради в тому, що жодне з його питань по складу і повноваженням створених комітетів не мало відповіді.
І справді – жодної інформації про комітети, їхній склад і контакти, нажаль, немає. Залишається лише здогадуватись, як комітети і сама Рада в цілому контактують з ветеранами і волонтерами, щоб представляти їхні інтереси.
Переглядаючи сторінку Ради ветеранів і волонтерів при ДніпроОда легко дійти висновку, що вона слугує скоріше певним іміджевим цілям, аніж справді вирішує якісь проблеми ветеранів нашої області – жодного звіту про результати діяльності не видно. Натомість, ми можемо побачити численні фото із «засідань» Ради і презентації діяльності губернатора Бондаренка.

Очевидно, що є в Ради і проблеми організаційного плану. Так, дописувач Анна Желіховська під постом про засідання одного з комітетів зазначає:
– А чого ніде інфи не було про збір комітету. Я теж в нього записувалась?
Якщо членам комітету не повідомляють про час і місце засідання комітету, а ветерани не можуть отримати банальної інформації, то виникає питання – для чого створена така Рада і чиї інтереси вона відстоює в реальності?
За матеріалами соцмереж.
Днепр. Главное.