Ініціатори перейменування Дніпропетровщини впевнені у близькому завершенні процесу

03.04.2018 14:30   -
Автор:

Глава Правозахисної групи «Січ» Дмитро Рева в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» розповів, що задоволений тим, як ініціатива перейменування Дніпропетровської області привернула до себе багато уваги з боку громадсько-політичного та наукового середовища, представників ЗМІ та пересічних громадян.
«На рівні міста та області було проведено біля 20 заходів з обговорення ідеї перейменування на яких ми отримали велику підтримку з боку земляків. Звичайно скептики також є, але ми з ними також працюємо та їхня чисельність поступово зменшується», – повідомив він.
Також Дмитро Рева, як й інші ініціатори, звертає увагу на складну процедуру реєстрації для підписання петиції на сайті Президента. Саме це є причиною невеликої кількості підписантів, вважають ініціатори.
Читайте также: Идея о переименовании Днепропетровщины пользуется поддержкой, – Мельничук
«Велика кількість наших симпатиків скаржиться що не змогли її пройти. Але на цей час майже 4000 громадян підтримали петицію і це досить добрий результат, як для регіональної ініціативи», – сказав активіст.
Також він розповів, як просувається справа з інформуванням громадян щодо перейменування.
«Кожного тижня ми проводимо заходи щодо обговорення перейменування області на які запрошуємо як симпатиків так і противників цієї ідеї. Будемо продовжувати популяризувати бренд «Січеславщина», переконувати громаду, що повернення історичної назви області дасть новий імпульс соціально – економічному та туристичному розвитку регіону. Будемо працювати з депутатським корпусом. Впевнений, що у 2019 рік область нарешті ввійде з назвою «Січеславська», – зазначив Дмитро Рева.