Інформаційна бомба, яка заляпала організаторів: питання й сумніви щодо подій із “луцьким” терористом

23.07.2020 12:52   -
Автор:

Топ-новина про терориста в Луцьку перетворилася на пшик. Чи досягнули цілі організатори захоплення? Хто вони? Навіщо був цирк з бетеером і вибухами, коли вже все скінчилося?

Сумніви і підозри можуть бути, особливо якщо спеціалісти та експерти вказують на певні хиби та невідповідності. Але найпоказовіше для не посвячених у тонкощі антитерористичних операцій, це порівняння фотографій із «захопленням» голого плавця, який порушив заборону на відвідування парків під час карантину і озброєного терориста з вибухівкою та заручниками, порівняння як вирок нашим правоохоронцям.

Про всі підозрілі нюанси історії із терористом та про чисельні нестиковки інформує Pravda.IF.UA

«Замість одностайної згоди про необхідність посилення боротьби з тероризмом та надання більших прав силовикам, суспільство відреагувало насмішками та сарказмом. Чому так вийшло?» , – ставить питання автор статті і намагається дуже детально і послідовно розібратися, що ж саме це було: цирк і шоу, чи справді геніальне проведення знешкодження терориста завдяки чарівному голосу Зеленського та стратегічній продуманості Авакова?

В аналізі всіх подій навколо захоплення заручників деталізується маршрут автобусів та кількість пасажирі, а також відстежується та оцінюються дії учасників, наприклад біганина з водою першого заступника Національної поліції Євгенія Коваля, присутність Авакова й відсутність Боканова, записаний та видалений відосик Зеленського і реакція московських пропагандистів Скабєєвой: «чому з луцьким терористом можна вести переговори, а з терористами на Донбасі – ні?».

А підсумовує всю цю неоднозначну історію Pravda.IF.UA такими словами: «Суспільство вкотре побачило, що інформація від органів державної влади суперечить реальним подіям, що президент не здатен холоднокровно діяти в кризових ситуаціях, замість цього намагається “тиснути на жалість” своєї аудиторії, що міністр внутрішніх справ поступово, але невпинно перебирає на себе функції, непритаманні його відомству. Врешті-решт — що поліція не в змозі захистити громадян, підміняючи ефективність постановчним шоу з бронетехнікою та спецефектами. Замість очікуваної демонстрації злагодженості дій правоохоронців в ситуації, в країні, яка у стані війни шостий рік,  має  розглядатися  як побутова — бачимо лише легітимізацію виконання вимог терористів вищими посадовими особами, приправлену розповідями про неоціненний вклад президента у світле майбутнє».

Автор – Боніфацій