Ілон Маск дуже розбагатів у 2020 році, – тепер він найбагатший у світі

08.01.2021 12:55   -

Ілон Маск, найбагатша людина у світі. Заява, яка здавалася дивовижною рік тому, стала правдоподібною, а пізніше майже неминучою, оскільки ціна акцій Tesla Inc. зростала все вище і вище у 2020 році.

Чисті активи генерального директора американської компанії Tesla досягли 188,5 мільярда доларів, завдяки зростанню акцій компанії, що виробляє електромобілі, а Маск володіє близько 20% компанії.

У четвер це нарешті сталося, – у четвер акції електричного автовиробника зросли на 7,9%, понад 800 доларів за акцію, як наслідок – Маск перевершив попереднього лідера – засновника Amazon.com Inc. Джеффа Безоса у рейтингу мільярдерів Bloomberg, рейтингу 500 найбагатших людей у ​​світі, оскільки генеральний директор Tesla за день отримав 13 млрд доларів.

 Маск коштує 194,8 мільярда доларів, або на 9,5 мільярда доларів більше, ніж Безос, чий Blue Origin є конкурентом Musk’s Space Exploration Technologies Ltd., або SpaceX, у приватній космічній гонці.

Навіть з вражаючим підйомом Тесли, Безос все ще мав би широку перевагу над Маск, якби не його розлучення, завдяки якому він перевів чверть сімейного пакету акцій Amazon своїй колишній дружині Маккензі Скотту та своїй філантропії. У листопаді він подарував акції на суму близько 680 мільйонів доларів.

Маск жалкував, що він “бідний на готівку”. Переважна більшість його власного капіталу пов’язана з акціонерним капіталом його компаній, включаючи Tesla, яка не приносить дивідендів, а також тісно утримуваний SpaceX і Boring Company, тунельне підприємство. Проте він визнає, що його мало цікавить матеріальна атрибутика багатства.

“Як дивно” – минулого року він написав у Твіттері, що має намір продати “майже все” своє власне майно, і в грудневому інтерв’ю він сказав німецькому видавцю Акселю Спрінгеру, що головною метою його багатства є пришвидшення еволюції людства до космічної цивілізації.

Ілон Маск відвідує Німеччину

Після того, як у четвер були опубліковані звіти про його новий статус, Маск написав у Твіттері «Як це дивно», а потім додав «Нумо, повертаймося до роботи».

Тим не менше, він потрапив в тренд серед супербагатих, принаймні в одному – минулого місяця він підтвердив, що особисто переїхав з Каліфорнії до Техасу, штату, який завоював нову популярність серед багатих завдяки обкладанню нульовим податком на прибуток.

Tesla відзвітувала про рекорд із поставок електромобілів у 2020 році

На початку січня Tesla відзвітувала, що в 2020 році випустила і поставила покупцям рекордну кількість машин – 499550. Американська компанія змогла наростити свій збут на 36 відсотків у порівнянні з 2019 роком і практично виконати план з випуску півмільйона автомобілів. З жовтня до грудня споживачі отримали 180570 електромобілів. Попередній рекордний показник був встановлений в третьому кварталі минулого року – трохи менше 140 тисяч машин.

Влітку 2021 року має почати роботу завод Tesla в Німеччині. Фабрика будується в муніципалітеті Грюнхайде під Берліном. Очікується, що там випускатимуть електромобілі Model 3 і Model Y. У перспективі обсяг виробництва повинен вирости до 500 тисяч одиниць на рік.