Європа допоможе Дніпру утеплити садочки та школи

29.10.2020 16:07   -

За умови коли Держкомпанія Нафтогаз України підвищила ціну на газ для населення в листопаді відразу на 35 відсотків у порівнянні з жовтнем. У зв’язку з чим експерти прогнозують до Нового року зростання тарифів на тепло і гарячу воду на 20-30 відсотків. Наша міська влада дбає про скорочення витрат на опалення громадських будівель.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) та КП “Дніпровська муніципальна енергосервісна компанія” (м. Дніпро) підписали кредитну угоду про виділення 25 млн євро позики для підвищення енергоефективності 98 громадських будівель, – повідомляє Національний Промисловий Портал.

До переліку енергоефективності будівель увійшли 67 дитячих садків, 27 шкіл і чотири поліклініки. Це створить комфортніші умови для мешканців Дніпра та знизить неефективні витрати енергії.

Надсучасний дитячий садок будують на Дніпропетровщині | Педагогічна преса

Новий кредит продовжить успішний досвід реалізації пілотного проєкту з Дніпровської муніципальної енергосервісної компанією. Так, у поточному році за підтримки ЄБРР, Східноєвропейського фонду енергоефективності та навколишнього середовища (E5P) і Фонду чистих технологій було модернізовано 33 школи та 48 дитячих садків.

За словами заступника глави ЄБРР в Україні Марка Магалецького, який підписав кредитну угоду, в рамках цих проектів місто в цілому відремонтує майже 200 громадських будівель – “більше, ніж в будь-якому іншому місті України”. Термін погашення кредиту становить 13 років, включаючи пільговий період до трьох років. Кредит буде забезпечений повною муніципальної гарантією міста.