Єгипет відкриває новознайдені труни з муміями

14.11.2020 14:58   -

Єгипетські представники старожитностей у суботу оголосили про знахідку щонайменше 100 старовинних трун, деякі з муміями всередині, та близько 40 позолочених статуй у величезному фараонському некрополі на південь від Каїру, – повідомляє Ассошіейтед прес (АР).

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - 1000.jpeg

Журналісти збираються навколо старовинного саркофага віком понад 2500 років, виявленого на величезному некрополі в Саккарі, Гіза, Єгипет, субота, 14 листопада 2020 р.

Барвисті, запечатані саркофаги та статуї, які були поховані більше 2500 років тому, були виставлені на імпровізованій виставці біля ніг знаменитої Східчастої піраміди Джосера в Сакарі.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - 1000.jpeg

Археологи відкрили труну з добре збереженою мумією, загорнутою всередину тканиною. Вони також провели рентгенівське випромінювання, щоб візуалізувати конструкції давньої мумії, показавши, як було збережено тіло.

Ділянка Саккара є частиною некрополя в древній столиці Єгипту Мемфісі, що включає знамениті піраміди Гізи, а також менші піраміди в Абу-Сірі, Дахшурі та Абу-Рувейші. Руїни Мемфіса були визнані об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1970-х роках.

На плато розміщується щонайменше 11 пірамід, включаючи Піраміду Степу, разом із сотнями гробниць древніх чиновників та інших пам’яток, що варіюються від 1-ї династії (2920-2770 до н. Е.) До коптського періоду (395-642).