Байдена вже привітали Папа Римський і Китай, але досі мовчать Російська Федерація та Північна Корея

14.11.2020 15:20   -

Обраний президент США Джо Байден у п’ятницю закріпив свою перемогу на виборах, вигравши штат Джорджія, і президент Дональд Трамп заявив, що “час покаже”, “Хто знає, чия адміністрація буде тут? Напевно, час покаже“, — заявив президент Дональд Трамп.

Намагання президента використати суди для затримки або блокування перемоги обраного президента Джозефа Р. Байдена-молодшого були відхилені у справах у Пенсильванії, Мічигані та Арізоні, – повідомляє The New York Times.

Республіканець Трамп без доказів заявив, що його обдурили широкомасштабною фальсифікацією виборів і відмовився поступитися. Державні виборчі чиновники не повідомляють про серйозні порушення, і кілька його судових оскаржень зазнали невдачі в суді.

Новообраного президента привітали вже більшість країн.

З останніх знакових визнань перемоги Джо Байдена це привітання Папи Римського Франциска.

Папа Римський Франциск провів телефонну розмову з обраним президентом США Джо Байденом і привітав його з перемогою на виборах.

Байден і Франциск раніше зустрічалися принаймні один раз, коли Франциск став першим Папою Римським, який виступив на спільній сесії Конгресу в 2015 році. Байден, тоді віцепрезидент, сидів позаду Франциска на трибуні Палати представників, коли Папа виголошував свою промову.

Телефонний дзвінок між Папою та обраним президентом також примітний тим, що Байден стане першим римо-католицьким президентом США з часу Джона Кеннеді.

Також важливим є, що представник міністерства закордонних справ Китаю привітав Джо Байдена з перемогою на президентських виборах США.

“Ми поважаємо вибір американського народу і вітаємо Джо Байдена і Камалу Харріс. Одночасно ми розуміємо, що результати виборів в США можуть бути визначені згідно з американськими правовими процедурами”.