Єдиний український журналіст у Москві Роман Цимбалюк виїхав з РФ

04.01.2022 08:48   -

Український журналіст Роман Цимбалюк, який працював у Москві для українського інформагентства УНІАН, залишив Росію після того, як прокуратура викликала його на допит через можливе «розпалювання ворожнечі».

15 грудня адвокат Микола Полозов повідомив, що Цимбалюка звинуватили в екстремізмі в Росії та збираються порушити кілька адміністративних справ.

За словами Цимбалюка, його переслідують за нібито «розпалювання міжнаціональної ворожнечі» щодо росіян.

Роман Цимбалюк — кореспондент агентства УНІАН у Росії та єдиний український журналіст, акредитований у РФ. Він відомий жорсткою проукраїнською позицією і бере активну участь у популярних політичних ток-шоу на російському ТБ.

«Я виїхав із Російської Федерації, оскільки вважаю, що є загроза моїй особистій безпеці. Російська хунта, здається, проявила себе. І зараз вони нібито кажуть, що відкликали виклик на допит, але це не означає, що його знову не буде. Перед цим також було багато сигналів, що вони взялися за останнього українського репортера в Москві дуже і дуже серйозно», — сказав він в інтерв’ю

За словами журналіста, за останні два місяці фактично всі топові постаті «російських інформаційних військ» передрікали йому різні проблеми.

«Хтось хотів, щоб мене засудили, хтось казав, що я шпигую, хтось ще якусь фігню видавав. Тому зараз треба дочекатися та зрозуміти, як діяти далі. Хоча відкрию вам таємницю. Незважаючи на те, що я прожив там 13 років і пропрацював кореспондентом агентства УНІАН, я ніколи не збирався там залишатися. І навіть якщо я туди більше не повернуся — це мене теж влаштує», — наголосив він.