Єдині колишні переможці Ліги чемпіонів зійдуться у двобої. Мессі чи Левандовські?

14.08.2020 15:56   -

В 1/4 фіналу Ліги чемпіонів 2019-2020 14 серпня зустрінуться “Барселона” і “Баварія”.

Геніальний Мессі проти неперевершеного рекордсмена Левандовські? 31-річний поляк забив уже 33 голи в чемпіонаті Німеччини, і він встановив рекорд за голами серед легіонерів у рамках одного розіграшу Бундесліги.

Бездоганна німецька машина чи чарівники з Іспанії?

А ще – це протистояння голкіперів Нойєра та тер Штегена. Марка дехто вважає номером один в Німеччині й він виправдовує високий статус класною грою за “Барсу”. Голкіпер нині не менш важливий гравець для каталонців, аніж Мессі. Проте Нойєр залишається брилою у своєму ареалі та символом золотого покоління збірної Німеччини.

Нагадаємо, доля путівки до півфіналу вирішиться за підсумками одного матчу. Барселона – Баварія: перед матчем “Барселона” в поточному розіграші Ліги чемпіонів посіла перше місце в одній групі з “Боруссією” Д, “Інтером” і “Славією”, а в 1/8 фіналу пройшла “Наполі” (1:1 і 3:1). “Баварія” виграла всі шість матчів в одній групі з “Тоттенхемом”, “Олімпіакосом” і “Црвеною Звездою”, а в першому раунді плей-офф розгромила “Челсі” (3:0 і 4:1). “Барселона” і “Баварія” – єдині команди 1/4 фіналу ЛЧ, які раніше перемагали в турнірі. В рамках Ліги чемпіонів мюнхенці і каталонці раніше грали один проти одного вісім разів: п’ять перемог у “Баварії”, дві – у “Барси”, ще один матч завершився внічию. Переможець цієї пари в півфіналі зустрінеться з переможцем дуелі “Манчестер Сіті” – “Ліон”, – повідомляє УНІАН.

Ліга Чемпіонів наближається до своєї вирішальної стадії. І з усіх чвертьфіналів, безумовно, найбільш очікуваним є матч “Барселона” – “Баварія”. Коли “Барселона” і “Баварія” зустрічаються в плей-офф Ліги Чемпіонів, то згодом одна з команд обов’язково виграє турнір. Так було в 2009, 2013 і 2015-му роках. Як буде цього разу?

У чвертьфіналі “Баварія” двічі без проблем розібралася з “Челсі”, із загальним рахунком 7:1. Мюнхенці зараз демонструють найяскравіший і найбільш видовищний футбол в Європі, в 2020-му вони ще жодного разу не програвали, а їх переможна серія в усіх турнірах налічує вже 18 матчів.

На відміну від “Баварії”, “Барселона” в останні місяці не схожа сама на себе. Каталонці провалили заключний відрізок чемпіонату Іспанії, поступившись титулом “Реалу”. Крісло під тренером Кіке Сетьенном хитається, і не факт, що навіть перемога в Лізі Чемпіонів дозволить його зберегти. Та й в матчі з “Наполі” “Барселона” виглядала не надто впевнено, але виграла завдяки індивідуальній майстерності своїх зірок, в першу чергу – Ліонелю Мессі. Власне, Мессі – це і головний козир, і головна проблема нинішньої “Барселони”. Вся гра зав’язана на аргентинцеві, і варто його закрити, як у “блаугранас” починаються серйозні проблеми з креативністю.

Але навіть якщо Мессі покаже свою найкращу гру, не факт, що це допоможе обіграти мюнхенців. Як команда, “Баварія” зараз виглядає набагато сильніше. У фантастичній формі перебуває Роберт Левандовскі. Після виходу з карантину поляк забив 14 голів в 11 матчах. Якщо говорити окремо про Лігу Чемпіонів, то тут у Роберта ще більш вражаюча статистика – 13 голів у 8 матчах. І нинішній кризовій “Барселоні” навряд чи вдасться зупинити цю машину із забивання голів.

Звичайно, недооцінювати “Барселону” не варто, статися може все що завгодно, тим більше через коронавірус стадія 1/4 складається лише з одного матчу. Але все говорить на користь “Баварії” і найбільш логічно виглядають дві ставки:

Букмекери віддають перевагу мюнхенській машині. В тих матчах, що ми бачили, “Зірка Півдня” вражала командною грою. Та й в площині індивідуальної майстерності навряд чи у “Барселони” є перевага. Ліонель Мессі – це козир, але цього року багато хто називав Роберта Левандовскі головним претендентом на найпрестижнішу індивідуальну нагороду “Золотий м’яч”. Очне протистояння цих команд – це очне протистояння двох, можливо, найліпших форвардів сучасності (хоча Мессі геніальний і як асистент). А ще – це протистояння голкіперів Нойєра та тер Штегена. Марка дехто вважає номером один в Німеччині й він виправдовує високий статус класною грою за “Барсу”. Голкіпер нині не менш важливий гравець для каталонців, аніж Мессі. Проте Нойєр залишається брилою у своєму ареалі та символом золотого покоління збірної Німеччини.

Не можна не звернути увагу й на статистику особистих зустрічей. “Барселона” та “Баварія” десять разів зустрічались між собою на рівні єврокубків і лише двічі перемагали іспанці.