Як отримати соціальні виплати та гроші за новонародженого малюка в умовах воєнного стану

08.03.2022 11:21   -

На Дніпропетровщині спростили процедуру отримання «пакунка малюка». Сам він має дві форми: речі для дитини або ж грошова компенсація від держави. Щодо першого, то всі пологові забезпечені спеціальними пакунками. Їх можна отримати, звернувшись до лікарні, в якій ви народжували. Щодо грошової компенсації, то для неї родині не потрібно відкривати додатковий рахунок під час воєнного стану, зазначила начальниця управління сім’ї та соціальної підтримки населення департаменту соціального захисту населення ДніпроОДА.

«Ті батьки, які хочуть отримати гроші за новонароджену дитину, можуть використати їх на будь-які потреби родини. Якщо раніше ці кошти можна було витрачати лише на товари для дітей, то зараз ці обмеження зняті і витрачати гроші можна на будь-які товари. Окрім цього, раніше кошти потрібно було використати протягом 12 місяців, то наразі у кого вже закінчується строк на використання коштів, не хвилюйтесь, ми продовжили його до кінця воєнного стану плюс після закінчення війни ще додатково у вас буде місяць, аби їх використати. Наразі виплати грошової компенсації ми здійснюємо виключно на картки «ПриватБанку»», – зазначила Вікторія Чернигіна. 

Щодо соціального забезпечення мешканців області, то на сьогодні банки почали перераховувати кошти за пільги, субсидії та інші соціальні виплати. Ніяких перебоїв у роботі немає, зазначили в управлінні. 

«Ті громадяни, які переїхали до нашої області з тих територій, де неможливо отримати кошти, можуть звернутись до наших управлінь соціального захисту. Там спеціалісти допоможуть отримати ці гроші без відкриття особового рахунку. Якщо це стосується «Укрпошти», то вам потрібно звернутись до найближчих відділень, де вам теж допоможуть», – підкреслила Вікторія Чернигіна.