“Я стояв під українським прапором” – Філіп Кіркоров пожалівся на Зеленського за те, що його не пускають в Україну

21.01.2021 12:54   -

Відомий російський поп-співак Філіп Кіркоров в інтерв’ю виданню Московський Комсомолець пожалівся на те, що через політичні обставини не може відвідувати Україну із концертами. Через візити до окупованого росією Криму без дозволу українських прикордонників, СБУ заборонила Кіркорову перебування на території України.

А артисти виявляються заручниками воєн – то тут, то там… Мені шкода моїх шанувальників в Україні, яких я сім років не можу побачити через те, що відвідав дитячий фестиваль «Нова Хвиля» у Криму і став через це нев’їзним в Україні. Ці шанувальники пишуть мені листи, переживають, що не побачили шоу Франка Драгон «Я», шоу «Колір настрою синій»“, – сказав співак.

Окрім того, Кіркоров пожалівся на президента України Володимира Зеленського – мовляв, той, як його старий друг, міг би вирішити питання із забороною. Кіркоров навіть зізнався у своїй любові до України і похвалився її підтримкою і тим, що колись “стояв під українським прапором.

Мій друг, з яким я ділив одну сцену і телеефіри, Володимир Зеленський тепер відрікся від мене. А ми ж дружили – не розлий вода! Напевно, можна було якось вирішити питання по Філіпу Кіркорову, який нічого поганого Україні не зробив, є її народним артистом, отримав звання, до речі, з рук далеко не проросійського президента Віктора Ющенка – і не тому, що заспівав десять разів «Шарманку» , і розчулений Леонід Данилович Кучма вручив «народного» Колі Баскову, а за те, що я стояв під українським прапором у 2008 році і представляв на «Євробаченні» Ані Лорак, яка зайняла 2-е місце. Це теж був вчинок“, – нагадав Кіркоров.

Филипп Киркоров оделся в украинские цвета в киевском магазине Bosco -  JetSetter

Нагадаємо, що департамент міграції Литви на прохання МЗС країни у вівторок 19 січня 2021 року вніс Кіркорова на п’ять років до списку небажаних у Литві осіб через його підтримку окупації Криму Росією. Заборона на в’їзд до Литви для Кіркорова набуває чинності з 19 січня.

Виконавців, які публічно виправдовують окупацію Криму, не треба терпіти в жодній демократичній державі. В нас однозначна позиція в питанні таких виконавців, тому сумнівів щодо внесення Кіркорова до списку небажаних у Литві осіб не виникло“, – заявила глава МВС Агне Білотайте.

Кіркоров уже обурився реакцією литовського уряду і його адвокат повідомив про намір оскаржувати таке рішення в суді. Сам співак заявив, що не розуміє вжитих проти нього санкцій, адже він особисто ніколи не закликав до насильства.

Ось черговий хайп, найсвіжіший. Якісь розумники з МЗС Литви просять Департамент міграції включити мене в список іноземців, яким заборонено в’їзд в країну. Тепер я вже і «ворог литовського народу». Не буду ні в чому виправдовуватися, але скажу всім, хто організовує подібні розбірки в різних країнах колишнього СРСР: я нічого злочинного не зробив, пропагандою насильства не займався, співав і співаю пісні про кохання, незалежно від того, в якій країні перебуваю, вважаю, що саме любов об’єднує людей, незалежно від їх громадянства, національності або сексуальної орієнтації. Особисто я нікому не бажаю зла, а тільки добра“, – заявив Кіркоров.