Хто стане політичним союзником Коломойського на місцевих виборах?

06.04.2015 17:20   -
Автор:

Ігор Коломойський та його оточення посилено готуються до місцевих виборів і допомагають в цьому своїм політичним союзникам.
«Провівши мобілізаційну акцію в Дніпропетровську, команда олігарха активізувала роботу над регіональними політичними проектами. В поході за владою основна ставка робиться на Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську й Одеську області», — говорить старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк.
Експерт також назвав ті політичні проекти, які знаходяться в орбіті впливу І. Коломойського:
«По-перше, одним із таких партійних проектів є «Україна майбутнього», яку очолює соратник Коломойського Святослав Олійник. Основна активність і кадровий потенціал цієї партії зосереджені в Дніпропетровській і Запорізькій областях. Крім того, лідер партії Святослав Олійник братиме участь у боротьбі за посаду мера Дніпропетровська.
По-друге, наближеною до Ігоря Коломойського вважається депутатська група «Відродження» Віталія Хомутинніка. Однойменна партія «Відродження» буде конкурувати із «Опозиційним блоком» в Харківській та Одеській областях.
Читайте також: “Подарок” от Президента: Александр Вилкул возвращается на Днепропетровщину
По-третє, олігарху підконтрольні частина позафракційних депутатів та окремі члени фракцій «Народного Фронту» та «Самопомочі». Очевидним є той факт, що при умові формування депутатської більшості в місцевих радах саме ці партії будуть орієнтуватися на дніпропетровську команду.
По-четверте, у групи «Приват» – хороші відносини з «Правим сектором». Хоча загальнонаціональний рейтинг цієї партії коливається в межах 1-3%, вона може отримати представництво в окремих місцевих радах, про що свідчить успіх деяких її представників у мажоритарних округах у 2014 році».