Геннадій Корбан розповів про готовність Січеславщини до відсічі та про те, як московитвам можна здатися у полон

18.03.2022 16:19   -

З метою стимулювання економіки України буде запроваджено пільгове кредитування для підприємців під 0% на час воєнного стану, масштабну дерегуляцію, а також гарантування 100% вкладів громадян.

Ситуація у Дніпрі та області залишається спокійною. Це дає людям змогу поступово повертатися до роботи та відновлювати бізнес. Водночас Січеславщина готова дати відсіч окупаційним військам Московії – у разі спроби їхнього вторгнення. На цьому наголосив керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан під час телемарафону 18 березня.

«Я думаю, що ми готові краще за багатьох у східних та південно-східних регіонах країни. У нас був час підготуватися і ми це зробили. Ми не підпускаємо ворога близько до області», – сказав він.

 
Геннадій Корбан також зауважив, що СБУ та поліції вдається вчасно виявляти ворожу агентуру, котра намагається вивідувати дані про захист Січеславщини. Керівник Центру тероборони також наголосив, що триває цілодобове стеження за безпековою ситуацією, зокрема, й у Кривому Розі: «У нас є багато технічних засобів, які дозволяють бачити далі, ніж думає ворог».

Водночас Геннадій Корбан спростував чутку, що ворожі війська перебувають в Апостоловому: «Вони пробували обстрілювати Апостолове, але навіть не сіпнулися туди. Там є невеликі населені пункти — Мар’янське — куди вони намагалися заїхати. Та отримали жорстку відсіч».


Моральний дух війська окупантів Геннадій Корбан назвав низьким. Водночас тривалий опір України зруйнував ворожу логістику та завдав російській армії великих втрат.

«Ми маємо багато сигналів, що багато хто з них приходить до селищних голів, шукаючи можливості здатися в полон. Тож російські військовослужбовці, що хочуть здатися, можуть приходити до церков і там отримувати контакт, аби скласти зброю та припинити бойові дії на території України».