HBO купив фільм Наталії Ворожбит “Погані дороги”

24.12.2021 19:07   -

Військову драму “Погані дороги” Наталії Ворожбит придбала американська мережа платного телебачення HBO, – повідомляє The Kyiv Independent.

На платформах HBO, HBO Go в країнах Центральної Європи фільм доступний українською та російською мовами з англійськими субтитрами, згідно з анонсом фільму від 16 грудня.

Утім, зі стрічки вирізали п’яте оповідання, що розповідає про закохану в українського бійця військову-медсестру, яка після вбивства та обезголовлення Віктора російськими окупаційними військами, на пару з іншим військовим їде у машині та везе його безголове тіло до його дружини.

За словами Ворожбит, фільм скоротили через те, що британська компанія Reason 8, яка займалася розповсюдженням фільму, попросила вирізати п’яту історію, бо вона “занадто похмура і занадто довга”. 

“Погані дороги” – екранізація однойменної п’єси Ворожбит 2017 року. Оригінальний фільм складається з п’яти коротких оповідань, дія яких відбувається на Донбасі, який продовжують руйнувати російські війська. 

Оригінальна версія “Поганих доріг” доступна на трьох українських стрімінгових сервісах Takflix, OLL.TV та SWEET.TV. 

Світова прем’єра фільму відбулася у вересні 2020 року на Венеціанському кінофестивалі та була відзначена нагородою за “кращу інноваційну роботу”. 

У вересні драму Ворожбит номінували на подання України на 94-ту церемонію вручення премії “Оскар”. У результаті фільм не потрапив у шорт-лист премії “Оскар”. 

Зйомки фільму профінансував здебільшого Український культурний фонд. Виробництво стрічки коштувало 13,5 млн грн ($500 000).