Чотири громади Січеславщини перемогли у всеукраїнському конкурсі кращих практик місцевого самоврядування

24.12.2021 18:56   -

Цьогоріч у конкурсі кращих практик місцевого самоврядування перемогли 4 проєкти громад Дніпропетровщини. Відбір проводився серед 112 заявок, які надійшли з різних куточків України. Загалом дипломи вручили 28 територіям, – повідомили в ДніпроОДА.

«Такий конкурс Мінрегіон проводить щороку. Це чудова платформа для обміну досвідом між громадами. А ще території можуть презентувати власні успіхи. У 2021-му кращі практики визначали у трьох номінаціях. В усіх маємо переможців із нашої області», – зазначив директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Андрій Рубан.

У розділі «Згуртованість громади» кращою практикою від селищних рад визнали досвід Покровської громади Синельниківського району. Там успішно розвивається медовий кооператив.

«У нас дуже багато пасічників. Бджільництвом займається ледве не кожен 4-й мешканець. Підприємці об’єдналися навколо спільної ідеї: створити кооператив та налагодити промислове виробництво меду. Підібрали приміщення. Частину обладнання закупили за програмою DOBRE. Із рештою допомогла громада. Незабаром вже монтуватимуть лінію», – розповіла спеціаліст відділу Покровської селищної ради Ольга Кримова.  

І додала: розфасований 300-кілограмовими бочками мед піде на експорт до Німеччини та Польщі. Це дозволить збільшити прибуток пасічників на 5-10 грн за 1 кг. У громаді з’являться 30 нових робочих місць. А це – додаткові надходження до місцевого бюджету.

Кращими визнали і практики Покровської міської ради, Вакулівської та Троїцької громад.

Всеукраїнський конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проводить Мінрегіон у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».