Гарний приклад для України – колишнім комуністичним силовикам і чиновникам Словаччини зменшать пенсії

24.06.2021 16:19   -

Парламент Словаччини ухвалив закон, який з 5 серпня знизить пенсії комуністам, колишнім силовикам режиму, партійним керівникам і ексспівробітникам комуністичної Служби безпеки, – повідомляє  Народна Рада.

Обліком осіб, колишніх керівників комуністичного режиму у Словаччині, займатиметься Інститут пам’яті нації.

Закон стосуватиметься також удів та вдівців колишніх керівників комуністичного режиму у Словаччині, .

Пенсії цих представників значно вище середнього, тоді як пенсійне забезпечення осіб, яких переслідувала комуністична влада, є дуже низькими.

Ухвалений закон вступить в силу 5 серпня 2021 року.

Закон по суті зрівняє пенсію до середнього показника за рахунок скасування «незаслужених нагород».

Пенсії зменшать колишнім функціонерам, працівникам і діячам організацій та органів безпеки комуністичного режиму, які «активно підтримували тоталітарний режим, порушували основні права і свободи людини». Ідеться про політичні переслідування для «підтримування тоталітарного комуністичного режиму за всяку ціну».

Закон також стосуватиметься вдів і вдівців колишніх керівників режиму, пенсії яких теж суттєво вищі від середніх — вони втратять «нехарактерні» пільги.

Однак закон передбачає деякі виключення. Пенсії та пільги збережуть особам, чия зайнятість була лише офіційною і які фактично займалися іншою діяльністю. Це, наприклад, найкращі спортсмени, яких призначили до військових та поліцейських сил.