Хабаровськ не вгамовується. Рекордна кількість людей вийшла в суботу на вулицю з вимогами до московської влади забратися з Хабаровська

25.07.2020 13:18   -
Автор:

Повідомляють про нові рекорди в Хабаровську за кількістю учасників на масових протестах проти дій московської влади.

«В акції беруть участь кілька десятків тисяч осіб. За оцінкою кореспондента «Медузи», людей приблизно на третину більше, ніж під час попередніх суботніх акцій, 18 і 11 липня, які були названі наймасовішими в історії Хабаровська. Близький до Хабаровському уряду джерело підтвердило, що акцію 25 липня можна назвати наймасовішою», – повідомляє «Медуза».

Акції протесту в підтримку Фургала проходять також у Владивостоці і Південно-Сахалінську, на мітинг вийшли і жителі Комсомольська-на-Амурі, – пише «Інтерфакс».

Місцеві ресурси повідомляють, що гасла лишаються тими ж “Свободу”, “Пока мы едины — мы непобедимы”, “Мы здесь власть”. Суботні мітинги зазвичай наймасовіші в Хабаровську. Цієї суботи  зібралися десятки тисяч людей перед «Білим домом» виконувача обов’язки губернатора, який не планує виходити до людей, тому тікає на вихідні у відрядження, – інформує ДВХАБ – новинний сайт Хабаровська.

Нагадаємо історію яка спричинила масові протести:

9 липня Хабаровську був затриманий губернатор краю Сергій Фургала, який очолював регіон з осені 2018 року. Його звинуватили в організації вбивств і замахів на підприємців в 2004-2005 роках, після чого відправили до Москви і заарештували. З 11 липня в Хабаровську і інших містах краю продовжуються мітинги на підтримку Фургала.

20 липня президент РФ Володимир Путін підписав указ про відсторонення Фургала з посади губернатора «в зв’язку з втратою довіри». Тимчасово виконуючим обов’язки глави краю був призначений Міхаіл Дегтярьов. Спочатку новий т.в.о. обіцяв вийти до протестуючих і поговорити з ними, але потім  відмовився  від свого наміру.

Автор – Боніфацій