Громадскість Дніпра запрошують до ради при ОДА

08.09.2017 10:00   -
Автор:

У ДніпроОДА заплановано проведення установчих зборів з формування складу громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації на 2017 – 2019 роки. Про це йдетья на сторінці Громадської Палати Дніпропетровської області у Фейсбук, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» .
Ініціативна група з підготовки установчих зборів з формування складу громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації у складі 23-х осіб повідомляє інститути громадянського суспільства Дніпропетровської області, що згідно з рішенням ініціативної групи 15 жовтня 2017 року о 12:00 в приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації, I поверх (49004, м. Дніпро, пр. О.Поля, 1) пройдуть установчі збори з формування складу громадської ради.
Ініціативною групою затверджений порядок підготовки і проведення установчих зборів.
Відповідно до постанови КМУ №996 до складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації, які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території Дніпропетровської області.
До складу громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та місцевого самоврядування.
Склад громадської ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради, внесені інститутами громадянського суспільства та особисто присутні на установчих зборах.
Кількісний склад громадської ради визначається установчими зборами та не може становити більше як 35 осіб.
Строк повноважень складу громадської ради – два роки (2017 –2019 роки), з моменту затвердження складу громадської ради.
До складу громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.
Членство в громадській раді є індивідуальним.
Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.
До заяви додаються:
– рішення, прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради;
– біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації;
– копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг із статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку;
– інформація про отримання інститутом громадянського суспільства як володільцем бази персональних даних його членів згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних;
– інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості тощо) протягом року до дня подання заяви (у разі, коли інститут громадянського суспільства працює менше року, – за період діяльності);
– відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.
При формуванні пакету документів просимо звернути увагу на необхідність дотримання Закону України “Про захист персональних даних”.
Заяви та копії документів для участі в установчих зборах приймаються з 1 вересня 2017 року по 16 вересня 2017 року за адресою: 49004, м. Дніпро, пр. Олександра Поля, буд. 1, каб. 409.
Заяви з доданими документами подаються у запакованому вигляді особисто з понеділка по п’ятницю (крім святкових та вихідних днів) з 10:00 до 12:00 та з 14:00 до 16:00, або поштою з приміткою “для ініціативної групи” на вказану адресу з дотриманням термінів подання документів.
Ініціативна група під час свого засідання розкриває подані пакети та перевіряє відповідність поданих документів встановленим вимогам, складає список ІГС, документи яких відповідають вимогам і затверджує складений список.
За 30 календарних днів (16 вересня 2017 року) до проведення установчих зборів приймання заяв для участі у них припиняється.
У разі виявлення невідповідності документів, поданих інститутом громадянського суспільства, ініціативна група не пізніше ніж за 15 календарних днів (1 жовтня 2017 року) до проведення установчих зборів письмово та в електронній формі інформує про це інститут громадянського суспільства з пропозицією щодо їх усунення протягом семи календарних днів.
За результатами перевірки документів, поданих інститутами громадянського суспільства, ініціативна група складає за сім календарних днів (9 жовтня 2017 року) до проведення установчих зборів список кандидатів до складу громадської ради, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.
Ініціативна група затверджує список учасників установчих зборів, розглядає всі спірні питання щодо включення ІГС до списку учасників установчих зборів, складає остаточний список учасників установчих зборів, уточнює місце проведення установчих зборів, про що Дніпропетровська облдержадміністрація повідомляє на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб не пізніше ніж за три робочих дні до проведення установчих зборів.
Під час проведення установчих зборів з числа їх учасників обирається лічильна комісія, голова зборів, секретар.
Протокол установчих зборів, відомості про обраний склад громадської ради облдержадміністрація оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб.
Відповідальною особою за підготовку до проведення установчих зборів є Лючков Ігор Анатолійович (моб.тел.: (067) 617 51 30, електронна адреса: aosndnepr@gmail.com).
Склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів по формуванню складу громадської ради при Дніпропетровській обласній державній адміністрації.