Грета Тунберг виграла премію в 1 млн євро

22.07.2020 10:05   -

Грета Тунберг, відома шведська еко-активістка, отримала нову премію на суму 1 мільйон євро, – повідомляє ВВС.

17-річна дівчина виграла інавгураційну премію Гульбенкяна “За людяність”. На думку журі конкурсу, Грету можна характеризувати як “одну з найвидатніших постатей наших днів”.

Сама Грета Тунберг сказала, що вона буде жертвувати призові кошти на благодійні проекти, що спрямовані на подолання екологічної кризи сучасності.

«Ми перебуваємо в умовах надзвичайної ситуації і мій фонд якомога швидше пожертвує всі призові кошти в один мільйон євро на підтримку організацій та проектів, які борються за сталий розвиток світу», – прокоментувала отримання премії Грета.

До цього Греті присудили титул «Людина року журналу Time» у 2019 році, а ще двічі юна активістка була номінована на Нобелівську премію миру.

Time (США): главный редактор «Тайм» объясняет, почему Грета ...

Премія Гульбенкяна, яка присуджується щороку, має на меті відзначення людей або організацій з усього світу, чий внесок у вирішення кліматичних проблем виділяється новизною та значимістю. Премія є частиною благодійної програми Фонду Калуста Гульбенкяна, який був створений у 1956 році. Це португальський благодійний інститут, діяльність якого зосереджена на підтримці і розвиткові мистецтва, благодійності, науки та освіти. Він був створений за заповітом Калуста Саркиса Гульбенкяна – португальського нафтового магната