Грета йде до школи: відома еко-активістка повертається до навчання

27.08.2020 10:35   -

Знаменита шведська еко-активістка Грета Тунберг, відома своїми різкими висловлюваннями і принциповістю в питаннях екології, заявила, що її академічна відпустка закінчилась і тепер вона повернеться до навчання у школі. Про це сама Грета написала в Інстраграм.

Мій рік відсутності у школі закінчився, і я відчуваю радість від того, що нарешті можу знову повернутися до школи!“, – написала Грета.

Зараз дівчині 17 років, а в свої 15 вона перестала відвідувати школу по п’ятницях, щоб привернути увагу суспільства до екологічних проблем. Пізніше вона цілий рік, взявши академічну відпустку, приймала участь у різноманітних еко-заходах і популяризувала рух за збереження природи.

У серпні 2019 року Грета перетнула Атлантичний океан на яхті з нульовими викидами. Вона за 15 днів пропливла від Великої Британії до Нью-Йорку в США. А вже у вересні того ж року вона виступала в ООН, де намагалася привернути увагу урядовців світу до проблем екології.

«Я повинна повернутися в школу на іншому боці океану. Ви покладаєте надію на нас, молодь. Як ви смієте! Ви розкидуєтеся порожніми словами, ви вкрали мої мрії, моє дитинство!» — сказала тоді активістка.

Що ж, зробивши свій внесок у екологічний рух, Грета виконує свої обіцянки – повертається до школи.