З Gmail буде можливість подзвонити

09.09.2021 08:47   -

В оновленому мобільному додатку Gmail від Google з’явиться можливість дзвонити іншим користувачам за допомогою Google Meet, – повідомляє The Verge.

Також в сервісі з’являться Spaces – чати для групового спілкування, схожі на канали в Slack. The Verge відзначає, що Gmail стає аналогом Microsoft Outlook.

Якщо Outlook об’єднує в собі пошту, календар і контакти, то Gmail став центром Google для електронної пошти, особистих і групових чатів, відео-конференцій та дзвінків, пише видання.

How to Raise Your Hand in Google Meet

Редизайн буде доступний спочатку корпоративним клієнтам, потім і звичайним користувачам.

Google відзначає, що користувачі зможуть приховати непотрібні вкладки.

Google також розширила список обладнання, сумісного з сервісом Meet – мова йде про пристрої під брендом Series One, наприклад, монітори One Desk і цифрові дошки One Board.

Крім цього, календар дозволить відправляти запрошення із зазначенням свого місця розташування.

Як повідомлялося, користувачам старих версій Android заблокують вхід в акаунти Google.

Нагадаємо, безкоштовне використання сервісу відеоконференцій Google Meet довгий час пропонувалося без обмежень. Спочатку Google планувала впровадити обмеження в 60 хвилин на тривалість відеоконференцій для безкоштовної версії Google Meet з 30 вересня 2020 року. Однак восени компанія оголосила про продовження безкоштовного безлімітного доступу до 31 березня 2021 року. 

Безкоштовні користувачі Gmail отримали важливе обмеження – «дзвінки з трьома і більше учасниками» обмежені 60 хвилинами. Коли йде така відеоконференція, через 55 хвилин її учасники отримують повідомлення про швидке роз’єднання. Після цього можна запустити дзвінок заново або перейти на платний тариф.