Гончарук хоче передати Укрзалізницю в управління німецькій компанії

25.01.2020 08:18   -
Автор:

Прем’єр-міністр України заявив під час свого візиту в Давос, що планує передати Укрзалізницю в управління німецькій компанії Deutsche Bahn на 10 років.
Про це повідомляє Ліга.Бизнес.
Олексій Гончарук додав, що між німецькою компанією і Міністерством інфраструктури України було укладено меморандум про співробітництво.
«Так, ми хочемо віддати німцям в управління на 10 років залізницю. Ми пов’язуємо з цим дуже важливим рішенням не лише долю цієї інфраструктурної одиниці», – зазначив Гончарук.
На його думку, дане рішення має продемонструвати відкритість України для інвестиції та підкреслити прагнення до нових стандартів. Також Гончарук зазначив, що всі політичні аспекти питання узгоджено і залишилося підписати офіційні папери. Таких домовленостей вдалося, ніби, досягнути під час неформальних зустрічей під час форуму в Давосі.
Картинки по запросу гончарук в давосе
Втім, ці заяви Гончарука дуже здивували як самих представників німецької компанії, так і керівництво Укрзалізниці і навіть очільників Міністерства інфраструктури.
Прес-служба «Укрзалізниці”прокоментувала новину коротко:
«Підписання цього документу є ініціативою і прерогативою уряду України. Щойно наглядова рада отримає більше інформації, це питання буде розглянуте».
В результаті, Deutsche Bahn спростувала гучні заяви Прем’єра, а Міністр міністерства інфраструктури Владислав Криклій відреагував на цю новину досить неконкретними словами:
«Ми розглядаємо різні сценарії, але будемо захищати інтересі України».
Картинки по запросу владислав криклій
Втім, участь німецької компанії все таки передбачається, принаймні, на рівні консультацій з Управління УЗ – це підтвердили представники Deutsche Bahn.
Загалом, рішення, анонсоване Гончаруком, вимагає схвалення наглядовою радою Укрзалізниці та Верховною радою.
Картинки по запросу Deutsche Bahn
Днепр.Главное