Голові дніпропетровського земресурсу погрожують звільненням через ініціативність

17.09.2015 20:18   -
Автор:

Волонтери порталу-платформи iGov підготували пакет електронних адмінпослуг у земельній сфері, проте їхнє впровадження зупинив телефонний дзвінок “згори”.
Про це співзасновник і проектний менеджер порталу iGov.org.ua Дмитро Дубілет повідомив під час сесії запитань-відповідей 15 вересня в “I coworking hub”, передає Depo.Дніпро.
“Ми у Дніпропетровську підготували декілька послуг по земельникам. Вже навіть встигли їх виписати, виставити, ледь не скликали прес-конференцію, аби розказати всьому світу, і тут раптом телефонний дзвінок керівнику земресурсів у Дніпропетровській області: “Якщо ви зараз не приберете,то будете звільнені”. Старе добре телефонне право спрацювало. Зараз ідуть юридичні розборки, сподіваюся, ми цю тему поборемо врешті-решт”, – розповів Дмитро Дубілет.
Він нагадав, що переведення адмінпослуг у режим “онлайн” сприяє зниженню корупційної складової.
Станом на 17 вересня на порталі iGov доступні 754 адміністративнихі онлайн-послуги, 758 чекають на запуск і ще 3645 перебувають в розробці.
Середо топ-5 електронних послуг на запуск у Дніпропетровську найближчим часом очікують можливість дистанційно отримати довідку про доходи у податковій, подати відомості про кінцевих вигодоотримувачів підприємства, можливість стати на реєстрацію і знятися з неї.
Загалом до місцевих виборів у Дніпропетровську планують запустити ще близько 50 онлайн-послуг, повідомив Дмитро Дубілет.
Читайте також: До конца года 50% госуслуг будут доступны онлайн