Головами РДА на Дніпропетровщині можуть стати регіонали, – нардеп Купрій

06.04.2015 10:01   -
Автор:

«Логічно, що за зміною голови Дніпропетровської облдержадміністрації повинні були відбутись кадрові перестановки в окремих районах області. Проте замість того, щоб підтримати голів райдержадміністрацій, які забезпечили перемогу «Блоку Петра Порошенка», їх звільнили з посад. За іронією долі і, напевно, зі злим умислом залишили тих, хто грає на боці «Опозиційного блоку», – так прокоментував народний депутат України Віталій Купрій ситуацію щодо звільнення деяких голів РДА на Дніпропетровщині на своїй сторінці у «Фейсбук».
Про це повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Вказана ситуація безпосередньо стосується мого 29-го виборчого округу – Петриківського і Дніпропетровського районів. Не можу сказати, що я не мав зауважень до роботи колишніх голів райдержадміністрацій Андрія Стовбченка і Едуарда Підлубного. В певних принципових питань захисту інтересів сільських громад у нас навіть були конфліктні ситуації. Проте ми знаходили спільну мову і рухались вперед», – заявив Віталій Купрій.
За його словами, на теперішній час ситуація під загрозою вибуху: «У мене з’явилась інформація, що Петро Порошенко розглядає на вакантні посади голів РДА на Дніпропетровщині колишніх регіоналів, представників клану Януковича. Зокрема мова йде про депутата облради Віктора Шинкевича».
«Ця людина пройшла тернистий шлях зміни своєї політичної орієнтації від Нашої України Ющенка до Партії регіонів Януковича. В 2006 році він вже займав посаду голови Дніпропетровської РДА і нажив собі славу «шинкувальщика» земель громади. До сих пір громада району пам’ятає, як всього за декілька місяців його керування, були наліво та направо роздані сотні гектар земель. Після перевірки Держкомземом оборудок Шинкевича з землею у 2008 році навіть були порушені кримінальні справи. Проте після обрання депутатом облради від ПР і приходом Януковича до влади, ці справи були спущені на гальмах», – розповідає народеп.
Читайте також: Ще два злочини мера Дніпродзержинська Сафронова, – Купрій
Він відзначає, що серед «перемог» Шинкевича також є доведення до банкрутства виробничого об’єднання «Дніпросільбудіндустрія» і приватизація його за копійки: «А потім паразитування на бюджетних грошах і корупційні оборудки в будівництві. Тут, зокрема, можна згадати про провал програми «Доступне житло», коли замість будівництва шістнадцяти багатоповерхових будинків фірмою Шинкевича було збудовано всього один. Куди поділися бюджетні кошти, передбачені для безкоштовного надання житла малозабезпеченим верствам населення, всім зрозуміло».
«Якщо такі, як Шинкевич, переконають Президента України призначити їх на державні посади, то БПП отримає від мешканців області шалений спротив і гарантовану поразку на майбутніх місцевих виборах. Ми не допустимо повернення реваншистів і казнокрадів», – зауважив нардеп Віталій Купрій.
Читайте також: Назначение новых глав райадминистраций проведут в кратчайший срок, – Пригунов