Голосування в США повністю завершено: 306 – за Байдена!

15.12.2020 16:42   -

Як ми і передбачали ще на початку листопада в статті “Попередні результати свідчать про перемогу Джо Байдена” , Байден отримав остаточну перемогу на виборах у США.

“Останні повідомлення про те, що Байден посідає лідируючі позиції в Пенсильванії та Джорджії, остаточно переконали експертів, що Байден зможе набрати 270 голосів, які потрібні для перемоги. Попередньо Байден зможе набрати аж 306 голосів”.

Зображення може містити: 2 людини, текст «306 BIDEN Electoral College vote Biden's projected total: 306 270 Win TRUMP 232»

Напередодні тільки Вісконсін не був застрахований безпечною гаванню (тобто, результат виборів не був остаточно вирішений в судах). Так ось, буквально за кілька годин перед голосуванням, Верховний Суд Вісконсіна відхилив позов Трампа і всі 10 голосів вибірників Вісконсіна вже офіційно пішли Байдену.

Святкувати остаточну перемогу Байдену не можна було раніше 12 години ночі за Київським часом, оскільки тоді голосували вибірники Каліфорнії. А без їхніх 55 голосів 270 у Байдена не було б. Не було сумнівів в тому, що Байден їх всі отримає, але позначку 270 він подолав лише після 12-ї години ночі за Києвом. Останніми віддали свої сертифікати за Байдена вибірники штату Гаваї – 4 голоси і це було о 2 годині ночі за Києвом (але вони вже нічого не вирішували).

Electoral College confirms Biden's victory over Trump | Otago Daily Times  Online News

І тільки після цього Джо Байден виступив зі зверненням до Нації як законно обраний Президент США.

Тепер голоси виборчого коледжу будуть направлені до Конгресу для офіційного підрахунку наступного місяця. Хоча деякі республіканці заявили, що будуть заперечувати проти результатів у ключових штатах, вони не здатні зробити щось більше, ніж затримати процес під час спільної сесії Конгресу 6 січня. Потім обов’язково відбудеться інавгурація нового президента США Джо Байдена опівдні 20 січня.

Виступ Байдена відбувся після того, як Колегія виборців віддала 306 голосів за Байдена і 232 за Трампа, закріпивши перемогу Байдена, – повідомляє

Виступ Байдена відбувся після того, як Колегія виборців віддала 306 голосів за Байдена і 232 за Трампа, закріпивши перемогу Байдена, – повідомляє cnn.

Байден оголосив, що час “перегорнути сторінку, об’єднатись, зцілитися. У цій битві за душу Америки перемогла демократія. Ми, люди, проголосували. Віра в наші установи зберіглася. Цілісність наших виборів залишається недоторканою. І ось, настав час перегорнути сторінку. Об’єднатися. Зцілити”.

Але він також поставив питання щодо Трампа та республіканців, які намагалися зірвати демократичний процес так, як він не робив раніше. Позови від Трампа та його союзників були рішуче відхилені в судах штатів та федеральних судів. “І все ж, ніщо з цього не змогло зупинити безпідставних тверджень щодо законності результатів”, – сказав Байден.

Його найрізкіші слова були спрямовані на адресу Трампа та його союзників-республіканців – у тому числі 17 генеральних прокурорів штату та 126 членів Конгресу, які підтримали безпідставний позов у ​​Техасі з метою скасування результатів виборів в інших штатах.

“Цей юридичний маневр був зусиллям виборних чиновників та однієї групи штатів, щоб спробувати змусити Верховний суд знищити голоси понад 20 мільйонів американців в інших штатах і передати президентство кандидату, який програв усенародне голосування і програв кожен із штатів, чиї голоси намагалися змінити. Це така екстремальна позиція, якої ми ніколи раніше не бачили”, – сказав він.

Обраний президент, назвав це “позицією, яка відмовляється поважати волю народу, відмовляється поважати верховенство права і відмовляється шанувати нашу Конституцію. Я щиро сподіваюся, що ми більше ніколи не побачимо, що хтось зазнає видів погроз і зловживань, які ми бачили на цих виборах. Це просто недобросовісно”.

Він прагнув пройти повз заперечення Трампом реальності, вказуючи на рекордну явку виборців, яка, за його словами, “повинна святкуватися, а не атакуватися”.

Обраний президент відзначив, що за нього та обраного віце-президента Камалу Гарріс було віддано понад 81 мільйон голосів, найбільше в історії та на 7 мільйонів більше, ніж отримали Трамп та віце-президент Майк Пенс. Новий президент також виклав питання, які домінуватимуть в перші дні роботи його адміністрації: битва проти пандемії коронавірусу, включаючи розповсюдження вакцин та уповільнення її поширення у міру появи цих вакцин, та відновлення економіки, побитої пандемією.

“Перед нами всіма термінова робота”, – сказав він. “Отримання пандемії під контролем для вакцинації нації проти цього вірусу. Негайна економічна допомога, настільки необхідна багатьом американцям, які сьогодні завдають шкоди, – а потім відновлює нашу економіку краще, ніж було коли-небудь”.

До теми

В інтерв’ю Fox News, знятому на вихідних, Трамп сказав, що “я переживаю, що країна матиме незаконного президента, ось що мене турбує. Президент, який сильно програв і програв”.

Trump tells allies he will run in 2024, but hints he may back out - POLITICO

Путін нарешті вимушений був привітати новообраного президента Джо Байдена. До останнього Кремль заявляв, що буде чекати “офіційних результатів” виборів, перш ніж коментувати їх результат, навіть коли інші цивілізовані країни привітали Байдена з перемогою.

І ось нарешті дочекалися: “Зі свого боку, я готовий до взаємодії та контактів з вами”, – сказав Кремль у заяві Путіна.