«Гарпун» на Дніпрі штрафує автовласників

17.07.2020 14:22   -
Автор:

В Україні запрацювала система “Гарпун”, а на Січеславщині, на трасі Дніпро-Запоріжжя, облаштували пілотний проект в області.  Система автоматично шукає машини, власників яких розшукують за борги, виявляє порушників. Це можуть бути і неоплачені штрафи, і заборгованості по кредитах та інші грошові зобов’язання.

Система працює автономно: на трасі стоїть камера, яка фіксує номери машин, його перевіряють по базі,  якщо вона знаходить автомобіль в базі даних, то моментально передає цей сигнал на стаціонарний пост поліції, які разом із державними виконавцями стягують штраф, сплатити можна на місці, або доведеться залишити автомобіль на штрафмайданчику за десяток кілометрів від посту, повідомлють Факти ICTV.

МВС створює нову систему для розшуку автомобілів - Auto24

Така система поки працює в тестовому режимі. За тиждень роботи за допомогою неї зупинили майже сотню водіїв і стягнули з них 400 тисяч гривень боргів. Цю систему хочуть впровадити ще на трьох постах Дніпропетровської області протягом місяця. Після цього “Гарпун” хочуть запустити по всій Україні.

Автор – Боніфацій