Найбільша піщана буря за 10 років накрила Китай та Монголію

16.03.2021 09:49   -

У понеділок вранці Пекін охопила найбільша за десятиліття піщана буря, яка виникла в Монголії, внаслідок чого видимість у більшості районів становила менше 1000 метрів. 

Пекін видав “жовте” попередження про піщану бурю, заявила в понеділок Пекінська метеорологічна обсерваторія, рекомендується припинити будь-які заходи на свіжому повітрі та носити захисні маски. 

Центральна метеорологічна обсерваторія назвала його найінтенсивнішим піщано-пиловим покривом у Китаї за останнє десятиліття, а діапазон піщано-пилової бурі також був найширшим за останні 10 років.

Понад 400 рейсів були скасовані в міжнародному аеропорту Пекіна і міжнародного аеропорту Пекін Дасін.

Ця хвиля піщаної бурі є результатом спільного впливу холодного повітря та циклонів з Монголії. Він повільно рухався на південь із потоком повітря і почав накривати Пекін з півночі на південь, починаючи з 3 ранку, повідомляє Пекінський муніципальний центр екологічного та екологічного моніторингу.

У понеділок Національне агентство з питань надзвичайних ситуацій Монголії заявило, що сильні піщані бурі в країні призвели до 10 смертей, а також подано 590 повідомлень про зниклих людей.

У 1978 році Китай розпочав Програму лісів на півночі (TSFP), – лісонасадження на північному заході, півночі та північному сході Китаю, очікується, що восьмифазний проект, що охоплює 13 регіонів, що складає близько 42,4 відсотка від загальної площі країни, буде завершений до 2050 року.

За останні понад 40 років за даними Національної адміністрації лісового та пасовищного господарства, було висаджено 7,88 млн. га вітрозахисних дерев, впорядковано 336 000 квадратних кілометрів опустелених земель, захищено та відновлено понад 10 млн. га опустелених пасовищ.