Мекку заливають дощі. Зливи у Саудівській Аравії перетворили вулиці міст на річки

30.04.2021 08:28   -

Вулиці Мекки перетворилися на ріки, а потужні течії повені зносять навіть автомобілі Рясні опади у вигляді снігу, дощу та граду останніми днями штурмують Саудівську Аравію. Сильна й тривала злива призвела до повеней у кількох регіонах країни. Зокрема, від повені постраждало священне місто мусульман – Мекка, повідомляє Gulf News.

Три години сильного дощу спричинили повінь у кількох провінціях Саудівської Аравії. Ряд інших місць зазнав граду. Сильний дощ також торкнувся паломників Умри у Великій мечеті, Мекка, тому вони виконували таваф, тримаючи парасольки. Однак це не зменшило ентузіазму збору виконувати таваф.

Відео показує автомобілі, затоплені водою, коли вода стікає сильно затопленою дорогою. Національний метеорологічний центр Саудівської Аравії попередив, що опади можуть тривати до неділі 2 травня в кількох провінціях на півдні Саудівської Аравії.

Влада попереджала про можливий сильний дощ та грози в Мекці, Медіні, Ель-Басі, Джазані, Наджрані, можливі повені у східних провінціях, Ер-Ріяді та Кассімі, а також невеликий дощ у Явфі, Табуку та Північному кордоні. Тим часом Цивільна оборона попередила людей триматися подалі від місць, які можуть затопити.

Однак сильні дощі, що супроводжувалися повенями, які затопили Мекку, жителі Саудівської Аравії зустріли з радістю. Молоді саудівці користуються можливістю показати країну в іншому світлі. “Це відчуття неймовірне. Ми цього не очікували. Раптом я відчув краплі дощу, а потім люди зраділи навколо мене, коли на Велику мечеть почався дощ. Це було ніби відповідь на всі наші молитви. Дощ в ісламі означає милість і ми щасливі мати можливість бути тут у священному місяці Рамадан”.