Десятки жертв через тисняву на святкуванні в Ізраїлі на горі Мерон

30.04.2021 08:59   -

Щонайменше 44 людини загинули, понад 60 отримали поранення під час тисняви ​​на релігійному святі в Ізраїлі, – повідомляє газета “Haaretz”.

За оцінками ізраїльської служби швидкої допомоги Маген Давид Адом, щонайменше 44 людини загинули. Десятки людей отримали поранення: шестеро – в критичному стані, 18 – у важкому, двоє – в стані середньої тяжкості і 39 – з легкими травмами.

Раніше повідомлялося про 38 загиблих.

Відповідно до джерел видання в поліції, тиснява була викликана тим, що кілька людей посковзнулися на сходинках, в результаті чого ще десятки людей впали. Джерела в поліції повідомили виданню, що в дні, що передували події, місце проведення було перевірено на наявність будь-яких структурних проблем. Джерела додали, що люди, послизнувшись на сходах, “були поза нашого (поліцейського) контролю”.

44 crushed to death, over 150 hurt in stampede at mass Lag B'Omer event in  Meron | The Times of Israel

Незабаром після інциденту ізраїльська поліція закрила рух у цьому районі і почала евакуацію відвідувачів з місця події. Армія оборони Ізраїлю оголосила, що направила солдатів з рятувальної бригади і вертольоти ВПС Ізраїлю для надання допомоги на місці події.

“Серйозна катастрофа на горі Мерон”, – заявив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу.

Десятки тисяч людей взяли участь у четвер у щорічному святі Лаг ба-Омер біля могили рабина Шимона Бар Йохая на горі Мерон, що стало найбільшою подією, проведеною в Ізраїлі відтоді, як минулого року вибухнула пандемія коронавірусу

“Це сталося за частку секунди; люди просто падали, чавичи один одного. Це було катастрофою”, – заявили інші свідки. Двоє різних свідків сказали, що поліцейська барикада перешкоджала виходу людей та спричиняла переповнення людьми.