Лукашенко звинуватив країни НАТО у підготовці військового вторгнення для окупації Білорусі

02.12.2020 17:52   -

Схоже, Лукашенко вирішив серйозно промити мізки своїм громадянам радянською пропагандою про “агресивний військовий блок НАТО” – він прямо заявив під час саміту Організації Договору про колективну безпеку за участю Путіна про наміри сусідніх західних країн здійснити військову агресію проти Білорусі.

При цьому Лукашенко використовував сучасну російську риторику щодо Україну, але перевернув її навпаки – Лукашенко забув про претензії РФ на українські землі і окупацію Криму, а натомість звинуватив поляків у намірах забрати “білоруську землю”.

«На кону стояли и до сих пор стоят гражданский мир и целостность нашей Беларуси. При том, нам предлагают поменять власть, законы и социальное ориентирование с особой формой циничности. Уже даже не прячутся эти предложения за какие-то дипломатические формулировки… Это абсолютно теперь точно стало нам известно, дело в создании военной группировки НАТО для захвата этих земель“, – розказав Лукашенко.

Схоже, Лукашенко готовий виправдовувати своє існування в якості керівника Білорусі будь-якими способами і не побоїться заради цього спровокувати навіть військовий конфлікт між Росією і країнами НАТО.