Футболісти збірної України заговорили й записали державною мовою України

03.07.2021 11:45   -

Гравці збірної України з футболу почали вести свої сторінки в Instagram українською мовою. Ймовірно, причиною цьому став скандал навколо прес-конференції Артема Довбика після матчу зі Швецією, де він говорив російською мовою.

Наприклад, сам Довбик опублікував пост, де подякував фанатам за підтримку нашої збірної і заявив, що перемога українців над шведами на Євро-2020 – це історична подія для всієї країни.

Сергій Сидорчук також опублікував слова подяки. До цього аккаунт він вів російською мовою.

Футболіст Андрій Ярмоленко підтримав свої товаришів і пообіцяв вболівати за них, незважаючи на те, що він не зможе грати через отриману травму. При цьому, він вів свій Instagram українською мовою і до скандалу.

Голкіпер збірної України Андрій П’ятов опублікував фото з Рима. А днем раніше привітав спортивних журналістів з професійним днем.

Воротар Грегорій Бущан також подякував фанатам за підтримку. І знову – українською!

Крім цього, гравці збірної України Руслан Малиновський і Георгій Бущан дали інтерв’ю Українській асоціації футболу. Вони говорили українською, а більшість похвалили хлопців за це в коментарях під відео, – розповідає НВ.

«Дуже приємно чути від вас українську мову, спасибі! Це бонус для вболівальників! А тепер зберіться і порадуйте нас в суботу і тоді це буде зрив мозку», – пише користувач Mister T.

«Малина даремно соромиться своєї української. Приємно здивував», – прокоментував Максим Кияк.

«Спасибі за українську. Вона їм неймовірно пасує. У Бущана така чудова вимова, що і не скажеш, що російською в побуті розмовляє», – здивувалася Lena Nikifor.

А почалося все з гейтерства наших футболістів в соцмережах після переможної ходи на Євро-2020. Раптом люди далекі від футболу вирішили висловитися щодо мови наших збірників. Складається враження, що цькування було запущено на замовлення росіян, які страждали від успіху України, від єднання нації, від гордості українців, оскільки російська збірна вже давно ганебно програла і вилетіла з Євро-2020, а Україна переможно крокує далі.

Журналіст Дроздов заявив, що вболіватиме за Швецію, бо збірна України – це “лайт-збірна малоросів”, а письменниця Ніцой назвала Артема Довбика «московитом» за те, що він говорив російською під час післяматчевих інтерв’ю.

Попри псування свята Україні, попри внесення розколу, попри приниження футболістів – російське ФСБ не досягло своєї мети, адже мільйони українців встали на захист футболістів, а ті, в свою чергу, перейшли на державну мову, адже вони в збірній представляють державу Україна.