Форум православних жінок – це перевірка рівня толерантності у Дніпрі, – Дороленко

21.12.2016 11:30   -
Автор:

Громадський активіст, депутат Чечеловської райради Кирило Дороленко вважає, що проведення в Дніпрі форумів православних жінок, захисту російської мови, вшанування ювілею “Жовтня” і подібних їм носять провокативний характер.
Про це він заявив в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «Днепр. Главное».
«Останнім часом у нашому місті досить часто проходять заходи сумнівного змісту. І коли ми дізналися про форум «Православних жінок за мир», вирішили його відвідати. Побачили там декілька десятків бабусь, котрі розповіли, що прийшли у Будинок профспілок по запрошенню священнослужителів УПЦ Московського Патріархату. У мене претензій до них немає ніяких, бо вони, навіть, не знали, що там буде відбуватиметься. Але деякі жінки, напевно, все-таки знали. Бо коли пролунало – «Україні слава» – одна з запрошених жінок сказала: “Що це за нацистські лозунги тут лунають”. Далі ми почали розпитувати організаторів заходу, чи визнають вони Росію країною-агресором, чи знають про війну на Сході України і т.д. Такі запитання були некомфортними для них, і учасники форуму почали розходитися.
Я вважаю, що проведення таких форумів має під собою приховані цілі. Можливо, підняти градус напруги у суспільстві чи показати патріотів у невигідному світлі. Більш за все, це перевірка рівня толерантності у Дніпрі. Наприклад, раз вийшли з російським прапором, ніхто його не забрав – значить нормально. Потом зберемося вдесятьох, потім сотнями. Влада може бути беззубою у таких випадках. Тому перевіряють реакцію територіальної громади, чи є сенс у це місто заходити, чи, можливо, потрібно йти у Кривий Ріг, Нікополь чи Покров», – сказав він.
Читайте также: В Днепре сорвали форум православных женщин (ФОТО)